ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση Demo Day του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων ARIS

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Κυριακίδης και η Ελίζα Λουκαΐδου

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση Demo Day του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων ARIS (A Really Inspiring Space), στις εγκαταστάσεις του, στο κέντρο της Λεμεσού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ARIS με στόχο να τιμήσει τις επιτυχίες των νεοφυών επιχειρήσεων που φιλοξενεί. Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Κυριακίδης, Partner στην Deloitte Κύπρου, και η Ελίζα Λουκαΐδου, Διευθύντρια στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte Κύπρου και στο ARIS. Η κα. Λουκαΐδου παρουσίασε το πρόγραμμα ARIS, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις να μετατρέψουν καινοτόμες λύσεις και προϊόντα σε επιτυχημένες επιχειρήσεις. «Το ARIS είναι ένας επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), που ιδρύθηκε από την Deloitte και την Τράπεζα Κύπρου. Είναι ένα κέντρο καινοτομίας που παρέχει το χώρο, στήριξη, έμπνευση και την κοινότητα για την ανάπτυξη μιας ισχυρής και δυναμικής κουλτούρας καινοτομίας», είπε η κα. Λουκαΐδου.

Ο, Andy Grey, Εγκεκριμένος Φυσικός και ιδρυτής δυο εταιρειών, Σύμβουλος στον Οργανισμό Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσίασε τις εξελίξεις στις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται σε εταιρείες με κύρια απασχόλησή τους τη διαστημική τεχνολογία, ως μέρος της ‘Νέας Διαστημικής Εποχής’. «Οι επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου σε νεοφυείς επιχειρήσεις διαστημικής τεχνολογίας αναμένεται να φθάσουν τα €2.6 δις. μέχρι το 2025» ανέφερε ο Grey.

Ο συν-ιδρυτής των Επιχειρήσεων AAlchemy, Andrey Kostyuk, παρουσίασε τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες για start-ups σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Τις ομιλίες ακολούθησαν παρουσιάσεις των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των start-ups του ARIS – και συγκεκριμένα των Innovopolis, Irerobot, Fundscribe, WATTSEkoNest και Oreen – οι οποίες κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού με τις καινοτόμες λύσεις τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν start-ups, στελέχη της Deloitte Κύπρου και της Τράπεζας Κύπρου, καθώς και άλλοι επιταχυντές, εταιρείες και οργανισμοί. «Η φιλοδοξία μας είναι το ARIS να αποτελέσει σημείο συνάντησης μεταξύ εταιρειών και start-ups στο Κυπριακό οικοσύστημα», εξήγησε η κα. Λουκαΐδου. Μετά τις παρουσιάσεις, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν σημαντικές ευκαιρίες και εξελίξεις που άπτονται του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση