ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτο Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας από τη ΣΚΤ

Το νέο γεωργικό πρότυπο της Κύπρου με τη σφραγίδα της Συνεργατικής Kυπριακής Τράπεζας

Δελτίο Τύπου

Ο γεωργικός τομέας στην Κύπρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένος και συνυφασμένος με τον Συνεργατισμό ο οποίος από την ίδρυση του το 1909 στήριξε με σθένος τους γεωργούς να αναπτύξουν τη γη τους, να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους, να προμηθευτούν γεωργικά χρειώδη και οχήματα.

Απάλλαξε τους γεωργούς από την τοκογλυφία και από την ανέχεια η οποία μάστιζε το μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού πληθυσμού σηματοδοτώντας την απαρχή μίας νέας εποχής για τον γεωργικό τομέα στην Κύπρο.

Εκατόν εννέα χρόνια μετά, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εξακολουθώντας τα κρατά γερά τα ηνία του σημαντικού ρόλου που ανέλαβε στηρίζοντας τον γεωργικό τομέα, σχεδιάζει το νέο γεωργικό πρότυπο του μέλλοντος.

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα σε συνεργασία με την IMH διοργανώνουν την Παρασκευή, 26 Ιανουρίου 2018 10:00-14:50 στο Κτήμα Μακένζυ στη Λάρνακα το 1οΠαγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας.

To Συνέδριο, η είσοδος του οποίου είναι ελεύθερη, απευθύνεται σε όλους όσοι εμπλέκονται με τη γεωργία και σε επαγγελματίες από συναφείς κλάδους.

Θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων τις τάσεις και εξελίξεις του γεωργικού τομέα στην Κύπρο και την Ευρώπη, τα Κρατικά Σχέδια Επιδοτήσεων, και την εξέλιξη των γεωργικών προϊόντων.

«Για να σχεδιάσουμε το μέλλον πρέπει να κατανοήσουμε το παρόν και να διδαχθούμε από το παρελθόν. Γι’ αυτό και είναι χρήσιμο να παρουσιάσουμε τις τάσεις και τις εξελίξεις του γεωργικού τομέα στην Κύπρο και την Ευρώπη και να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες για τα κρατικά σχέδια επιδοτήσεων αλλά και για τις ενισχύσεις και τα σχέδια χρηματοδότησης μέσω του τραπεζικού τομέα,», αναφέρει σχετικά ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προϊόντων Λιανικής της ΣΚΤ Δρ. Κωνσταντίνος Βραχίμης.

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, φιλοδοξεί μέσα από το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας να δώσει, μαζί με άλλους επαγγελματίες και ειδήμονες, σε όσους ασχολούνται με τον γεωργικό κλάδο ουσιαστικές δυνατότητες δικτύωσης, τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς μπορούν να εξελιχθούν ακόμη καλύτερα οι υφιστάμενες καλλιέργειες αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την περαιτέρω ανάπτυξη των χρηματοδοτούμενων πλάνων. «Εξάλλου αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος ενός τραπεζικού ιδρύματος όπως η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Να βρίσκεται πάντα δίπλα στον επαγγελματία και τον καταθέτη και να δουλεύουν από κοινού για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας της Κύπρου», τόνισε ο Δρ. Βραχίμης.

Coop Green Cluster

To συνέδριο θα συντονίσει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ Ξένια Λοιζίδου. Η κυρία Λοιζίδου θα παρουσιάσει την πλατφόρμα CoopGreenCluster, την οποία στηρίζει η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα που στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμων συνεργειών, στην αλληλοϋποστήριξη επιχειρηματικών δράσεων με καινοτόμες και σύγχρονες δομές, στη διευκόλυνση πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κυπριακών μικρό και νάνο-επιχειρήσεων.

Το συνέδριο θα ανοίξει με χαιρετισμoύς από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκο Κούγιαλη και τον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Νικόλα Χατζηγιάννη. Θα μιλήσουν ο Προστασμένος της Υπηρεσίας Προιόντων Λιανικής της ΣΚΤ Κωνσταντίνος Βραχίμης, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Ολυμπία Στυλιανού, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεόπεμπτου, η Οικονομική και Πολιτική αναλύτρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελευθερία Βουνούκη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινών Οργανώσεων Αγοράς του ΚΟΑΠ Ελευθέριος Δημητρίου,ο Διευθύνων Σύμβουλος της GaiaΕπιχειρείν Ιωάννης Κουφουδάκης, η Συντονίστρια του Κλάδου Προώθησης Εμπορίου Προϊόντωντου Υπουργείου Ενέργειας Αλίκη Ιορδάνου,ο Διευθυντής και Ιδιοκτήτης της Bio-IliosGmbH Σοφοκλής Μιχαηλίδης, ο βιοκαλλιεργητής Εμμανουήλ Μήλιος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της PremierShukuroglou Έρικ Σουκιούρογλου.

Στο χώρο του συνεδρίου θα βρίσκεται επίσης περίπτερο της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για όλα τα αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει η Τράπεζα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X