ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαράντα οκτώ ξενοδοχεία στην Πάφο συμμετέχουν στο σχέδιο του Υφ. Τουρισμού

Μέχρι τις 7 Ιουνίου «επικρατεί αγωνία» στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, αναμένοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις της βρετανικής Κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης

ΚΥΠΕ

Σαράντα οκτώ ξενοδοχειακές μονάδες στην επαρχία Πάφου συμμετέχουν στο σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού για ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου 2021 και ξεκινά πάλι αρχές Σεπτεμβρίου με τέλη Νοεμβρίου, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως μέχρι τις 7 Ιουνίου «επικρατεί αγωνία» στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, αναμένοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις της βρετανικής Κυβέρνησης.

Στο παρόν στάδιο, συνέχισε, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πάφου είναι χαμηλές και οι πληρότητες των ξενοδοχείων είναι εξαιρετικά χαμηλές με μονοψήφιους αριθμούς. Σε σχέση με τον εγχώριο τουρισμό, αυτός είπε ότι κινείται κυρίως τα Σαββατοκύριακα, ενώ κάποια σχετική επισκεψιμότητα αναμένεται το τριήμερο του κατακλυσμού, αφού υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως σήμερα είναι διαθέσιμες στην Πάφο 15.000 κλίνες από τις 33.000 κλίνες που διαθέτει η επαρχία Πάφου. Ωστόσο σημείωσε περί τα μέσα του Ιούνη αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στην επαρχία και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως το 2021 είναι εξαιρετικά δύσκολο μέχρι σήμερα, ενώ ο Μάιος του τρέχοντος έτους χαρακτηρίζεται ως ο χειρότερος μήνας από τον Μάιο του 2020. Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την επανεκκίνηση της αγοράς από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θέμης Φιλλιπίδης ανέφερε πως το Σχέδιο αυτό λόγω και της πανδημίας βοήθησε για την επανεκκίνηση των ξενοδοχείων που ήταν κλειστά. Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο Σχέδιο επιχορηγεί η Κυβέρνηση με 35%, σημειώνοντας πως υπάρχει η άποψη από τις ξενοδοχειακές μονάδες των 4 και 5 αστέρων ότι το εν λόγω Σχέδιο δεν καλύπτει ούτε καν τα λειτουργικά έξοδα του ξενοδοχείου που είναι αυξημένα. Παρά ταύτα, πρόσθεσε, βοηθάει πολύ τα ξενοδοχεία χαμηλών κατηγοριών «και κατά συνέπεια είναι καλοδεχούμενο».

Σε σχέση με την αγγλική αγορά ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε πως οι ξενοδόχοι αναμένουν στις 7 Ιουνίου τις αποφάσεις της βρετανικής Κυβέρνησης, για το κατά πόσο η Κύπρος θα φύγει από την πορτοκαλί κατηγορία και θα πάει στην πράσινη κατηγορία. Εκτίμησε επίσης πως αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προσέλευση του κόσμου από την αγγλική αγορά, εκφράζοντας, ωστόσο, την θέση ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες δυσκολίες, παρά το καλό επιδημιολογικό κλίμα που υπάρχει στην Κύπρο.

Επεσήμανε ακόμη πως οι απαιτήσεις της βρετανικής αγοράς είναι πάρα πολύ αυστηρές, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του ΠΑΣΥΞΕ με τον Ύπατο Αρμοστή της Αγγλίας, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων.

Όσον αφορά τις άλλες αγορές ο κ. Φιλιππίδης είπε πως με την αγορά του Ισραήλ επανήρχισαν οι κρατήσεις, αλλά όχι στον βαθμό που αναμένονταν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σχέδιο το οποίο είναι σε ισχύ, συμμετέχουν περίπου 200 ξενοδοχειακές μονάδες Παγκύπρια και σε αυτό συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X