ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:52
 

Στο στόχαστρο της Ε.Ε. Amazon και Facebook

Σχετικά με τη χρήση των δεδομένων των χρηστών και των εμπόρων με τους οποίους συνεργάζονται.

Newsroom Κ, Αθήνα

Στις Amazon και Facebook στρέφεται η προσοχή της επιτρόπου Ανταγωνισμού της Κομισιόν Μαργκρέτε Βεστάγκερ σχετικά με τη χρήση των δεδομένων των χρηστών και των εμπόρων με τους οποίους συνεργάζονται.

Το τρίτο πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Ε.Ε. κατά της Google, ύψους 1,49 δισ. ευρώ, αποτελεί μέρος γενικότερου σχεδίου εξυγίανσης του κλάδου. Ηδη η έρευνα της Ε.Ε. στην Amazon όσον αφορά τη χρήση των δεδομένων για ανταγωνιστικούς σκοπούς είναι «αρκετά προχωρημένη», όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η κ. Βεστάγκερ. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως θα ήθελε να «προχωρήσει σε πιο αποφασιστικά βήματα» προτού ολοκληρώσει τη θητεία της φέτος. Η Ευρωπαία επίτροπος υποσχέθηκε πως θα εξετάσει την καταγγελία της Spotify, εταιρείας αναπαραγωγής μουσικής μέσω Διαδικτύου, εναντίον της Apple, ενώ ανέφερε ότι «ενδιαφέρεται» για τις κατηγορίες περί αντιμονοπωλιακής συμπεριφοράς της Facebook.

Στο κυνηγητό των κολοσσών της Σίλικον Βάλεϊ συμμετέχουν πλέον και εθνικές αρχές των ευρωπαϊκών χωρών. Δικαιούνται να επιβάλλουν πρόστιμα έως και 4% επί των ετησίων πωλήσεων της εκάστοτε εταιρείας για την παραβίαση των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών κανόνων. Η Ελεν Ντίξον, Ιρλανδή επίτροπος Προστασίας Δεδομένων, επεξεργάζεται τουλάχιστον επτά υποθέσεις παραβίασης των ευρωπαϊκών μέτρων εναντίον της Facebook, αλλά και άλλες κατηγορίες κατά «πολύ μεγάλων διαδικτυακών εταιρειών», όπως δήλωσε σε συνέντευξη τον Φεβρουάριο.

Η Facebook βρίσκεται στο μικροσκόπιο της γερμανικής αρχής ανταγωνισμού, που ερευνά κατά πόσον η διαχείριση προσωπικών δεδομένων των χρηστών από τη Facebook παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή πολιτική. Τα νέα μέτρα της Ε.Ε., που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο, απαιτούν από τις εταιρείες Διαδικτύου να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν όσον αφορά τις τακτικές ανταγωνισμού. Οι εταιρείες οφείλουν να υιοθετήσουν πιο σαφείς όρους χρήσης του προϊόντος, μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με την κατάταξη των προϊόντων και να κοινοποιούν οποιοδήποτε πλεονέκτημα δίνουν στα δικά τους προϊόντα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X