ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

19χρονος έπαιξε 50 δολ. σε κρυπτονομίσματα – Τρεις μήνες αργότερα είχε 1 εκατομμύριο

Σήμερα, σε ηλικία 20 ετών, έχει περιουσία 8 εκατ. δολαρίων

Money Review

Ο Hanad Hassan δεν είναι ένας συνηθισμένος έφηβος. Σε ηλικία 19 ετών αποφάσισε να επενδύσει 50 δολάρια στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Μέσα σε τρεις μήνες, η αξία των χρημάτων του είχε εκτοξευτεί στο 1 εκατ. δολάρια.

Βλέποντας την επιτυχία του, αποφάσισε να παρατήσει το πανεπιστήμιο και να στραφεί εξ ολοκλήρου στο πεδίο του trading. Και τα κατάφερε, καθώς στην ηλικία των 20 ετών κατόρθωσε να γίνει πολυεκατομμυριούχος, με περιουσία άνω των 8 εκατ. δολαρίων.

Αυτό, όμως, που τον διαφοροποιεί έτι περισσότερο είναι το γεγονός ότι ο Hassan, ο οποίος γεννήθηκε στη Σομαλία και μεγάλωσε στο Μπέρμπιγχαμ της Αγγλίας, θέλει να χρησιμοποιήσει τον πλούτο του για να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους συμπολίτες του.

Μέχρι στιγμής έχει δαπανήσει περισσότερα από 270.000 δολάρια σε διάφορες αγαθοεργίες, ενώ το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια τράπεζα τροφίμων, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των υποσιτισμού.

Πώς ξεκίνησαν όλα
Στις αρχές του 2021, ο Hassan είχε δύο δουλειές. Στο τέλος κάθε μήνα, ένα μέρος των αποδοχών του το έδινε στους γονείς του, με τους οποίους έμενε μαζί. Το υπόλοιπο το επένδυε σε κρυπτονομίσματα.

«Τα 50 δολάρια μετατράπηκαν σε 500 τρεις ημέρες αργότερα» θυμάται ο ίδιος. Μετά από ακόμη δύο ημέρες, τα 500 δολάρια έγιναν 5.000, συνεχίζει.

Πλημμυρισμένος από ενθουσιασμό, ο 19χρονος τότε Hassan ζήτησε τη συμβολή των γονιών του σχετικά με το πώς να διαχειριστεί αυτά τα χρήματα. Μέχρι να τελειώσει αυτή η κρίσιμη συζήτηση, όμως, η επένδυσή του είχε εκ νέου υπερδιπλασιαστεί.

«Ήταν τρελό. Αποφάσισα έτσι, να γίνω εκατομμυριούχος» σημειώνει χαρακτηριστικά. Βέβαια, πέραν των φιλανθρωπιών, ο Hassan έχει κάνει και ορισμένα «δώρα» στον εαυτό του, όπως μία Mercedes των 40.000 δολαρίων και ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργούν 2.200 τράπεζες τροφίμων. Το 7% του γενικού πληθυσμού έχει πρόσβαση σε μία από αυτές. Το συγκεκριμένο ποσοστό, βέβαια, αυξάνεται στο 15%, όταν πρόκειται για οικογένειες με παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση