ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Apple: Δείτε πόσο έχει ανεβάσει τις τιμές από το πρώτο iPhone

Το iPhone εξακολουθεί να ευθύνεται περίπου για τον μισό από τον τζίρο της εταιρείας

Money Review

Με τιμές που ξεκινούν από τα 1.199 δολάρια, το νέο iPhone 15 Pro Max που παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης η Apple είναι το ακριβότερο τηλέφωνο της εταιρείας, μέχρι στιγμής.

Επισήμως, η Apple δηλώνει ότι η τιμή του Pro Max μοντέλου με μνήμη 256 gigabytes είναι η ίδια με πέρυσι. Όμως, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει το φθηνότερο μοντέλο των 128 gigabytes, πρακτικά αύξησε το ελάχιστο ποσό που πρέπει να πληρώσει κάποιος για να αποκτήσει ένα Pro Max κατά 100 δολάρια σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι το iPhone 15 ξεκινά από τα 799 δολάρια και το μεγαλύτερο iPhone 15 Plus από τα 899 δολάρια.

Όσο για τις τιμές στην Ευρώπη, αυτές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το iPhone 15 θα ξεκινά από τα 949 ευρώ στη Γερμανία και το iPhone Pro Max από τα 1.449 ευρώ.

Το παρακάτω γράφημα του Axios δείχνει τη σημαντική αύξηση των τιμών των iPhones κατά τα τελευταία χρόνια.

 

Η Apple επιδιώκει να «σπρώξει» τους αγοραστές προς τα Pro μοντέλα, τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2019, αυξάνοντας τα έσοδα της εταιρείας. Για την ακρίβεια, η Apple έχει αυξήσει τα έσοδά της τουλάχιστον κατά 44% από το 2019, την ώρα που οι παραδόσεις προϊόντων της έχουν αυξηθεί μόνο κατά 15% την ίδια περίοδο, όπως σημειώνει η Wall Street Journal.

Το iPhone εξακολουθεί να ευθύνεται περίπου για τον μισό από τον τζίρο της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση