ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτό είναι το ακριβότερο πουλόβερ του κόσμου

Γιατί αξίζει 1,1 εκατ. δολάρια

Money Review

Ένα κατακόκκινο πουλόβερ, με ένα μαύρο πρόβατο ανάμεσα σε πολλά άσπρα, κατέχει πλέον το ρεκόρ του ακριβότερου στον κόσμο, αφού πουλήθηκε αντί 1,143 εκατ. δολαρίων.

Ο λόγος για τον οποίο κάποιος έδωσε τόσα χρήματα για να το αγοράσει, είναι γιατί αυτό το πουλόβερ έχει φορεθεί από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, σε μία από τις πιο θρυλικές εμφανίσεις της.

Ο οίκος, που έβγαλε το πουλόβερ σε δημοπρασία, το είχε εκτιμήσει αρχικά στα 50.000-80.000 δολάρια. Όμως, έπειτα από 44 προσφορές, η τιμή του εκτινάχθηκε από τα 190.000 δολάρια στα 1,143 εκατ. δολάρια.

Το πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο είναι ένα σχέδιο του βρετανικού brand Warm & Wonderful, το οποίο ιδρύθηκε από την Joanna Osborne και τη Sally Muir. Την εποχή που η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε το πουλόβερ το 1981, ήταν ακόμα ένα μικρό brand, με τις δύο ιδρύτριές του να λένε στο Business Insider ότι η εμφάνιση της Νταϊάνα με δικό τους σχέδιο είχε τεράστιο αντίκτυπο στην εταιρεία.

Οι ίδιες, μάλιστα, δεν γνώριζαν ότι το πουλόβερ τους βρισκόταν στην ντουλάπα της πριγκίπισσας, αλλά το έμαθαν μόνο όταν είδαν τη φωτογραφία της στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Τον Μάρτιο του 2023, ψάχνοντας στις αποθήκες της εταιρείας για ένα δείγμα κάποιου παλιού μοτίβου της, η Osborne βρήκε αυτό το πουλόβερ και αμέσως υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για εκείνο που είχε φορέσει η Νταϊάνα.

Μικρές λεπτομέρειες, όπως η κατεστραμμένη μανσέτα, οι θέσεις των προβάτων και οι μικρές διαφορές στα μάτια τους, επιβεβαίωσαν την υποψία της.

«Δεν θέλαμε την ευθύνη να το φροντίζουμε και να το κρατάμε μακριά από τον σκόρο», είπαν οι δύο σχεδιάστριες, σχετικά με την απόφασή τους να βγάλουν το πουλόβερ σε δημοπρασία.

Μάλιστα, ο αγοραστής πήρε μαζί και δύο επιστολές του 1981, από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, που είχαν σταλεί από τον ιδιαίτερο γραμματέα της Νταϊάνα και απευθύνονταν στην Osborne.

Το πρώτο γράμμα εξηγούσε ότι το πουλόβερ είχε καταστραφεί και ότι η Νταϊάνα θα ήθελε την αποκατάσταση ή αντικατάστασή του, καθώς της άρεσε πολύ. Η εταιρεία έφτιαξε ένα νέο πουλόβερ και το έστειλε στην Νταϊάνα, παίρνοντας μια δεύτερη επιστολή από το Μπάκιγχαμ. Η δεύτερη επιστολή ευχαριστεί την Osborne για τη δουλειά της, σημειώνοντας ότι η Νταϊάνα «θα είναι πολύ χαρούμενη που θα έχει πίσω αυτό το πουλόβερ». Η πριγκίπισσα φόρεσε το πουλόβερ ξανά, το 1983.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση