ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκανε 16 δουλειές για 3 χρόνια αλλά δεν δούλεψε ούτε μία μέρα

Πώς δρούσε;

Money Review

Μια Κινέζα πέρασε τρία χρόνια έχοντας 16 διαφορετικές θέσεις υπαλλήλου και δεν εμφανίστηκε σε καμία από αυτές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ήταν μέρος ενός τεράστιου προγράμματος απάτης στην κινέζικη αγορά εργασίας που κοστίσει σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια.

Η γυναίκα δήλωνε στους εργοδότες που ήδη είχε ότι πηγαίνει σε επαγγελματικά ραντεβού, δείχνοντας μάλιστα και φωτογραφίες, τη στιγμή που στην πραγματικότητα ήταν σε συνεντεύξεις για αναζήτησή επιπλέον εργοδοτών, τους οποίους επιθυμούσε να εξαπατήσει.

Όταν έφτανε σε σημείο να έχει περισσότερες δουλειές από όσες μπορούσε να χειριστεί, πρόσφερε τις νέες σε γνωστούς της, παίρνοντας προμήθεια.

Μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν επίσης στο κόλπο, αγόρασε ένα διαμέρισμα στη Σανγκάη με τα κέρδη από τους μισθούς, τους οποίους έπαιρνε μέσω πολλών τραπεζικών λογαριασμών.

Η απάτη, η οποία επηρέασε εκατοντάδες εταιρείες, αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο όταν ένας Διευθύνων Σύμβουλος από αυτές, έμαθε τυχαία την αλήθεια.

Πιο συγκεκριμένα είχε προσλάβει μια ομάδα πωλήσεων οκτώ ατόμων που αρχικά είχε φανεί εντυπωσιακή, αλλά μετά από τρεις μήνες δεν είχε σημειωθεί πραγματική πρόοδος.

Τους απέλυσε, ωστόσο ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος ήταν και αυτός στο κόλπο, έδειξε κατά λάθος μια εικόνα στην οποία φαινόταν ότι δουλεύει και αλλού, με αποτέλεσμα ο εργοδότης να φωνάξει την αστυνομία. Τελικά, 53 άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Xinmin, τέτοιου είδους άπατες είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Κίνα, αφού υπάρχουν 700-800 ομάδες που κάνουν αυτή τη δουλειά (ή καλύτερα δουλειές).

Τα μέλη τους είναι ειδικοί στο να κάνουν τους εργοδότες να τους προσλαμβάνουν και να τους πείθουν για το βιογραφικό τους, το οποίο φυσικά είναι αναληθές.

Όταν τελικά ξεσκεπάζονται, το θέμα λύνεται μέσω διαιτησίας, την οποία έχουν αντιμετωπίσει τόσες φορές, που τελικά ξέρουν τι να κάνουν ώστε να μην έχουν συνέπειες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μία περίπτωση είχαν φτάσει σε σημείο να έχει ένας από την ομάδα τη θέση υπαλλήλου προσλήψεων και στη συνέχεια να προσλάβει και τους υπόλοιπους, χωρίς την παραμικρή δυσκολία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση