ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Elon Musk: Γιατί έδωσε 1 εκατ. δολάρια για να αγοράσει ένα υποβρύχιο αυτοκίνητο

Στην πραγματικότητα, αγόρασε σε δημοπρασία μία Lotus Esprit που είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία

Money Review

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι πλέον γνωστός για τις αντισυμβατικές ιδέες του γύρω από την καινοτομία και την τεχνολογία. Ξεκίνησε γνωρίζοντας ελάχιστα για το διάστημα, όμως κατάφερε να φτιάξει έναν πύραυλο που πλέον μεταφέρει έως και τους αστροναύτες της NASA και δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει ώσπου να φτιάξει μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη.

Κάπως έτσι, ο Musk στηρίχθηκε σε ένα παιδικό όνειρο που είχαν έως τώρα χιλιάδες αγόρια -ένα αυτοκίνητο που να κινείται και υποβρυχίως- για να φτιάξει ένα από τα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας του: Το Tesla Cybertruck.

Με έμπνευση από τον James Bond

Μεγαλώνοντας στη Ν. Αφρική, ο Elon Musk έβλεπε συνεπαρμένος την ταινία «The Spy Who Loved Me», όπου ο Roger Moore μετατρέπει το αυτοκίνητο του James Bond σε υποβρύχιο, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Λίγο καιρό πριν να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης, το 2013, έδωσε 1 εκατ. δολάρια για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο-υποβρύχιο.

Στην πραγματικότητα, αγόρασε σε δημοπρασία μία Lotus Esprit που είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία.

Το ίδιο το αυτοκίνητο, άλλωστε, είχε τη δική του συναρπαστική ιστορία. Μετά την ταινία του 1977, κανείς δεν το ξαναείδε για χρόνια, ώσπου το 1989, ένα ζευγάρι από το Λονγκ Άιλαντ το βρήκε, όταν έδωσε 100 δολάρια για να αγοράσει το περιεχόμενο μίας αποθήκης, χωρίς καν να γνωρίζει τι κρυβόταν εκεί μέσα. Όταν σήκωσαν την κουκούλα με την οποία ήταν σκεπασμένη η Lotus, κανείς από τους δύο τους δεν συνειδητοποίησε ότι βρίσκονταν μπροστά σε ένα χρυσωρυχείο, αφού δεν είχαν δει την ταινία του James Bond.

Τελικά κάποια στιγμή νοίκιασαν την ταινία, και τότε ξαφνιάστηκαν όταν είδαν τον Roger Moore να κάθεται στο τιμόνι του αυτοκινήτου που είχαν στο γκαράζ τους. Ο άνδρας αποφάσισε να φτιάξει την Lotus και να την εκθέσει.

Το 2013, το αυτοκίνητο πιστοποιήθηκε ως ένα από τα οκτώ που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα εκείνης της ταινίας και οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το πουλήσουν σε δημοπρασία μέσω του οίκου Sotheby’s. Ο αγοραστής δεν αποκάλυψε τότε το όνομά του και μόνο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν ο ίδιος που κάποτε έβλεπε τον James Bond στο σπίτι του, στη Ν. Αφρική.

Μάλιστα, η Lotus την οποία αγόρασε ο Musk ήταν εκείνη που χρησιμοποιήθηκε για τα υποβρύχια πλάνα. Για αυτό και δεν είχε ρόδες, αλλά πτερύγια καθώς και τέσσερις ηλεκτρικές προπέλες.

Το Cybertruck

Αντλώντας έμπνευση από τον James Bond και από το «Blade Runner» του 1982, ο Elon Musk δημιούργησε το ηλεκτρικό φορτηγάκι της Tesla, Cybertruck. Το αυτοκίνητο αυτό δεν μπορεί να κινηθεί κάτω από το νερό, όμως είναι θωρακισμένο. Οι γωνίες του σχεδιασμού του παραπέμπουν ξεκάθαρα στην Lotus Esprit του επιχειρηματία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση