ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρευνα: Ορισμένα κρυολογήματα προσφέρουν προστασία έναντι της Covid

Στην έρευνα συμμετείχαν 52 άτομα, τα οποία συμβίωναν στο ίδιο σπίτι – χώρο με κρούσμα της Covid-19

Money Review

Εν μέρει προστασία έναντι του κορωνοϊού φαίνεται ότι προσφέρει η ανοσία που έχει αποκτηθεί από ορισμένους τύπους κρυολογήματος, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications.

Στην έρευνα συμμετείχαν 52 άτομα, τα οποία συμβίωναν στο ίδιο σπίτι – χώρο με κρούσμα της Covid-19.

Όπως έδειξαν τα δεδομένα, όσοι είχαν «τράπεζα μνήμης» από συγκεκριμένη κυτταρική ανοσία, η οποία είχε προκύψει από κρυολόγημα, εμφάνισαν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό.

Βέβαια, οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι κανείς δεν πρέπει να βασίζεται εξ ολοκλήρου στη φυσική ανοσία, διαμηνύοντας ότι τα εμβόλια παραμένουν το κλειδί για την προστασία έναντι της νόσου.

Ωστόσο, εκτίμησαν ότι τα ευρήματα μπορούν να προσφέρουν μια νέα ματιά στο πώς το ανοσοποιητικό σύστημα τους ανθρώπους μάχεται τους ιούς.

Η Covid-19 προκαλείται από έναν τύπο κορωνοϊού, ενώ μερικά κρυολογήματα προκαλούνται επίσης από κορωνοϊούς. Έτσι, οι επιστήμονες εικάζουν ότι η ανοσία έναντι του κρυολογήματος, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία έναντι του κορωνοϊού.

«Θα ήταν μεγάλο λάθος να θεωρήσουμε ότι όποιος είχε προσφάτως κολλήσει κρυολόγημα, αυτομάτως προστατεύεται από την Covid. Τα κρυολογήματα δεν προκαλούνται όλα από κορωνοϊούς» επανέλαβαν οι ειδικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση