ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έχετε αυτό που χρειάζεται για να δουλέψετε στην Apple; Τα 4 πράγματα που ζητά ο Tim Cook

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά. Που μπορούν να δουν το πρόβλημα και να μην εγκλωβιστούν στο δόγμα του πώς λυνόταν πάντα αυτό το πρόβλημα», είπε ο CEO της Apple

Money Review

Ασφαλώς, ως ο CEO μιας εταιρείας με κεφαλαιοποίηση 2,34 τρισ. δολαρίων, ο Tim Cook δεν κοιτάζει βιογραφικά και δεν κάνει συνεντεύξεις για προσλήψεις. Έχει, όμως, μια πολύ καλή εικόνα για το τι χρειάζεται για να επιτύχει κάποιος μέσα στην Apple.

Όπως είπε μιλώντας στην τάξη των αποφοίτων του University of Naples Federico II, η Apple ψάχνει τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά στους υπαλλήλους της: Την ικανότητα να συνεργάζονται, τη δημιουργικότητα, την περιέργεια και την τεχνογνωσία.

«Έχει υπάρξει μια πολύ καλή φόρμουλα για εμάς. Δεν είναι ότι κάποιος πηγαίνει σε μία γωνία ή σε μία ντουλάπα και βρίσκει μόνος του πώς να φτιάχνει τεχνολογία», είπε ο Cook στους φοιτητές, σύμφωνα με το CNBC.

Ο λόγος για τον οποίο η Apple δίνει τόσο μεγάλη βάση στη συνεργασία είναι γιατί πιστεύει ότι συνδυάζει τις άλλες δεξιότητες. «Αυτό που ψάχνουμε είναι η γενική αίσθηση ότι εάν μοιραστώ την ιδέα μου μαζί σου, αυτή η ιδέα θα αναπτυχθεί και θα γίνει μεγαλύτερη και καλύτερη», είπε ο Cook. «Αυτή η συνεργατική διαδικασία είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργεί προϊόντα η Apple».

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά. Που μπορούν να δουν το πρόβλημα και να μην εγκλωβιστούν στο δόγμα του πώς λυνόταν πάντα αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε ο CEO της Apple.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση