ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί 800.000 άτομα θέλουν ξαφνικά να δουλέψουν σε αυτή την εταιρεία

Οι ανακοινώσεις έγιναν μέσω email που έστειλε ο Chesky στο προσωπικό

Money Review

Κατακλύστηκε από «χτυπήματα» η σελίδα με τις θέσεις εργασίας της Airbnb όταν ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας, Brian Chesky, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοί της μπορούν να δουλεύουν από όπου θέλουν για πάντα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μέσω email που έστειλε ο Chesky στο προσωπικό, με την Airbnb να λέει ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δουλεύουν όπου είναι «πιο παραγωγικοί» για πάντα, χωρίς να υπάρξουν μισθολογικές αλλαγές.

«Η αντίδραση εσωτερική ήταν εκπληκτική, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η απάντηση εξωτερικά, γιατί η σελίδα καριέρας μας είχε 800.000 επισκέψεις μετά την ανακοίνωση», είπε ο Chesky στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Airbnb.

Η Airbnb είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και έχει πάνω από 5.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Το νέο πλαίσιο έρχεται έπειτα από δύο χρόνια τηλεργασίας, την οποία επέβαλε η πανδημία. Για να κρατήσει την επαφή ανάμεσα στους υπαλλήλους της, η εταιρεία σκοπεύει να κάνει τακτικές φυσικές συναντήσεις και να διοργανώνει ομαδικά ταξίδια.

«Ο κόσμος γίνεται πιο ευέλικτος για το πού μπορούν οι άνθρωποι να δουλεύουν. Το βλέπουμε αυτό στη δική μας δουλειά. Δεν θα είχαμε ανακάμψει από την πανδημία τόσο γρήγορα χωρίς τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δουλεύουν από τα Airbnb σπίτια», ανέφερε ο Chesky.

Ο ίδιος, άλλωστε, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι σκοπεύει να ζει και να εργάζεται από Airbnb για αρκετούς μήνες.

H Airbnb σκοπεύει να συνεργαστεί με κυβερνήσεις και ταξιδιωτικούς προορισμούς για να στηρίξουν όσους ζουν στο εξωτερικό για μεγάλα χρονικά διαστήματα και εργάζονται εξ αποστάσεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση