ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η πόλη που ετοιμάζεται για νέο lockdown, όχι για την πανδημία

Σε ορισμένα σημεία της ινδικής μεγαλούπολης τα επίπεδα της ρύπανσης τους αέρα ξεπερνούν κατά πολλές φορές τα ανώτατα επιτρεπόμενα

Money Review

Την επιβολή νέου lockdown, αυτή τη φορά όχι για την πανδημία αλλά για την ατμοσφαιρική ρύπανση, εξετάζουν οι αρχές στο Νέο Δελχί, το οποίο θεωρείται η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα σε όλο τον κόσμο.

Σε ορισμένα σημεία της ινδικής μεγαλούπολης τα επίπεδα της ρύπανσης τους αέρα ξεπερνούν κατά πολλές φορές τα ανώτατα επιτρεπόμενα. Είναι ενδεικτικό ότι ο δείκτης ποιότητας αέρα έχει κατρακυλήσει στις 437 μονάδες, με κατώτατο σημείο τις 500 μονάδες.

Το Νέο Δελχί, αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Ινδίας, εδώ και πολλά χρόνια δίνουν τη δική τους μάχη για την αντιμετώπιση της μόλυνσης, η οποία προέρχεται από μια σειρά παραγόντων, όπως η καύσιμη ύλη των αγροτών, τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και οι εκπομπές των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων.

Σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη, οι αρχές της πρωτεύουσας επιβεβαίωσαν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής διήμερου lockdown και υποχρεωτικής τηλεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα.

«Έχουμε προτείνει ένα lockdown για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Η στρατηγική μας θα εξαρτηθεί τώρα από την κατεύθυνση των οδηγιών του δικαστηρίου» δήλωσε ο Gopal Rai, υπουργός Περιβάλλοντος του Δελχί.

Τα οριστικά μέτρα, σε κάθε περίπτωση, θα εξαρτηθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο καλείται να εγκρίνει τις συστάσεις της τοπικής κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, πάντως, είχε προηγηθεί η απόφαση για το κλείσιμο όλων των σχολείων, καθώς και για την τριήμερη αναστολή όλων των κατασκευαστικών έργων, σε μια προσπάθεια προστασίας μαθητών και εργαζόμενων, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα μέτρα είχαν ληφθεί και τους προηγούμενους μήνες, με στόχο αυτή τη φορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση