ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπιλ Γκέιτς: Μετά τη Microsoft και τα εμβόλια, φέρνει την επανάσταση στην τουαλέτα (εικόνα)

Το νέο του project

Money Review

Τα τελευταία χρόνια, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχει απομακρυνθεί από την καθημερινή ενασχόληση με την εταιρεία που τον έκανε δισεκατομμυριούχο, επιλέγοντας να αφιερώσει τον χρόνο του σε σκοπούς όπως η αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών. Είναι αυτή η ενασχόλησή του με τις επιδημίες και τα εμβόλια που τον έβαλαν στο στόχαστρο άπειρων θεωριών συνωμοσίας στον καιρό του κορωνοϊού. Τώρα, ο Γκέιτς ασχολείται με ένα project που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία, αλλά υπόσχεται να δώσει τροφή στα τρολ που τον στοχοποιούν στα social media.

O έκτος πλουσιότερος άνθρωπος της γης θέλει να φέρει την επανάσταση στις τουαλέτες.

Για την ακρίβεια, συνεργάστηκε με την Samsung για να δημιουργήσει το πρωτότυπο μιας τουαλέτα χωρίς νερό, η οποία μετατρέπει τα στερεά απόβλητα σε στάχτη.

Η τουαλέτα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Reinvent the Toilet Challenge», την οποία το ίδρυμα Bill & Melinda Gates ξεκίνησε το 2011, αναζητώντας προτάσεις για τουαλέτες που διαχειρίζονται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τα ανθρώπινα απόβλητα.

 Μπιλ Γκέιτς: Μετά τη Microsoft και τα εμβόλια, φέρνει την επανάσταση στην τουαλέτα-1
φωτ.; Samsung 
 

Σύμφωνα με το dezeen.com, ο ιδρυτής της Microsoft συνεργάστηκε με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Samsung για να σχεδιάσει μία τουαλέτα χωρίς νερό, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογίες θερμικής επεξεργασίας και βιοεπεξεργασίας για να σκοτώνει τους παθογόνους που βρίσκονται στα ανθρώπινα απόβλητα.

 «Το σύστημα επιτρέπει την πλήρη ανακύκλωση του επεξεργασμένου νερού», εξηγεί η Samsung. «Τα στερεά απόβλητα αφυδατώνονται, ξηραίνονται και καίγονται για να γίνουν στάχτη, ενώ τα υγρά απόβλητα υφίστανται επεξεργασία μέσω μιας διαδικασίας βιολογικού καθαρισμού». Το αποτέλεσμα είναι ότι  λύματα και τα στερεά απόβλητα που απελευθερώνονται είναι ασφαλή για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Η τουαλέτα την οποία σχεδίασε η Samsung περιγράφεται ως «ενεργειακά αποδοτική», ενώ έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί χωρίς νερό. Θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε απομακρυσμένες περιοχές όπου το νερό είναι σε έλλειψη.

Οι τουαλέτες δεν έχουν αλλάξει από την εφεύρεσή τους

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, η τουαλέτα δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από το 1596, όταν δημιουργήθηκε από τον σερ John Harington, με αποτέλεσμα να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε πολλά σημαντικά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF εκτιμούν ότι περίπου 2,8 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μη ασφαλείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με αποτέλεσμα να εκτίθενται στον κίνδυνο ασθενειών ή ακόμα και του θανάτου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση