ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο «άστεγος» κροίσος: Πού ζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post, ο Musk αποδέχθηκε προσφορά για το τελευταίο από τα σπίτια του, στο Σαν Φρανσίσκο

Money Review

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης είναι πλέον «άστεγος». Τουλάχιστον, δεν έχει στην ιδιοκτησία του κάποιο σπίτι, καθώς ο Elon Musk βρήκε αγοραστή για την τελευταία από τις κατοικίες που του ανήκαν. Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla και της SpaceX είχε υποσχεθεί πριν από 1,5 χρόνο να πουλήσει όλα του τα σπίτια, για να εστιάσει στο όραμά του για τη δημιουργία ανθρώπινης αποικίας στον Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post, ο Musk αποδέχθηκε προσφορά για το τελευταίο από τα σπίτια του, στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο επιχειρηματίας είχε αγοράσει την έπαυλη των 10 υπνοδωματίων και των 1.500 τ.μ. με την ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα το 2017, αντί 23,3 εκατ. δολαρίων. Αρχικά, το ακίνητο βγήκε προς πώληση την άνοιξη του 2020 στα 35 εκατ. δολάρια και το τελευταίο διάστημα η τιμή της αγγελίας είχε πέσει στα 31,99 εκατ. δολάρια.

Το 2020, ο Elon Musk είχε ανακοινώσει ότι δεν θέλει πια τα υλικά αγαθά να του αποσπούν την προσοχή από τους μεγάλους στόχους του, όπως οι ανθρώπινες αποικίες σε άλλους πλανήτες και μία βιώσιμη ενέργεια για τη γη.

«Αποφάσισα να πουλήσω το τελευταίο σπίτι που μου απομένει», είχε γράψει τότε στο Twitter. Και είχε προσθέσει πως πρόκειται για ένα «ιδιαίτερο μέρος» που πρέπει να αγοραστεί από μία μεγάλη οικογένεια.

Συνολικά, ο Musk υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει ακίνητα αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

Σήμερα, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη, με περιουσία 271,5 δισ. δολαρίων. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ζει σε ένα σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων στο Τέξας (όπου και πρόσφατα μεταφέρθηκε η έδρα της Tesla, από την Καλιφόρνια). «Έχεις πιο πολύ την αίσθηση του σπιτικού όταν ζεις σε μικρό σπίτι», λέει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση