ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τι χρειάζεται για να γίνεις επιτυχημένος: Ένας δισεκατομμυριούχος αποκαλύπτει

Ο David Rubenstein είναι ένας από τους τρεις δισεκατομμυριούχους ιδρυτές της εταιρείας private equity Carlyle Group, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια 260 δισ. δολαρίων

Money Review

Ο David Rubenstein είναι ένας από τους τρεις δισεκατομμυριούχους ιδρυτές της εταιρείας private equity Carlyle Group, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια 260 δισ. δολαρίων. Για το βιβλίο του «How to Invest: Masters on the Craft», που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, μίλησε με μερικούς από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες, μάνατζερ και επενδυτές και αποκάλυψε τι κοινό έχουν οι άνθρωποι που γίνονται επιτυχημένοι.

Μιλώντας για τον διασημότερο επενδυτή αυτή την στιγμή, τον CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, ο Rubenstein είπε πως αυτό που θαυμάζει στον «σοφό της Όμαχα» είναι η εξυπνάδα του, η εστίασή του και το πάθος του για τις επενδύσεις, σε αντίθεση με όσους βγάζουν χρήματα για να τα ξοδέψουν σε υλικά πράγματα. «Έχει πολύ καλό ένστικτο και διαίσθηση», πρόσθεσε ο Rubenstein μιλώντας για τον Buffett.

Ο Rubenstein επαίνεσε την ικανότητα των Αμερικανών να «δημιουργούν κάτι από το τίποτα», λέγοντας μάλιστα ότι και ο ίδιος έχει επωφεληθεί από το Αμερικανικό Όνειρο.

Για τους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά, τόνισε ότι η σκληρή δουλειά «θα σας πάει πραγματικά πιο μακριά από το να μην κάνετε σκληρή δουλειά».

Σημαντικό στοιχείο των επιτυχημένων ανθρώπων είναι επίσης, σύμφωνα με τον Rubenstein η ακόρεστη δίψα για γνώση. «Ποτέ δεν μπορείς να διαβάσεις αρκετά», είπε.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μπορούν επίσης να συνεργαστούν καλά με άλλους, δεν διστάζουν να μοιραστούν τα εύσημα για κάποιο project, παραμένουν ταπεινοί και ποντάρουν στη σκληρή δουλειά για να φτάσουν στην ευημερία.

Ο Rubenstein τόνισε επίσης ότι και οι καλοί επενδυτές προχωρούν στην επόμενη ευκαιρία μετά από μια επενδυτική αποτυχία.

Αστειεύτηκε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει αυτή την ιδιότητα, καθώς τείνει να παθαίνει εμμονή με τις καλές επενδύσεις που χάνει. Αποκάλυψε, για παράδειγμα, ότι το χαρτοφυλάκιό του υπέστη μεγάλες απώλειες αφότου απέρριψε την πρόταση να επενδύσει στο Facebook και στην Amazon στις πρώτες μέρες τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση