ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:36
 

Eurostat: Το 31% των Κυπρίων δεν πήγαν διακοπές το 2016

Το 56,7% της ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσε οικονομικούς λόγους ως την κύρια αιτία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το 2016, το 62% του πληθυσμού της ΕΕ (ηλικίας 15 ετών και άνω) πραγματοποίησε τουλάχιστον ένα τουριστικό ταξίδι για προσωπικούς σκοπούς, το ήμισυ (50%) πραγματοποίησε τουλάχιστον ένα εγχώριο τουριστικό ταξίδι με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση και σχεδόν το ένα τρίτο (32%) πραγματοποίησε τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 31% των Κυπρίων δεν πραγματοποίησαν κανενός είδους τουρισμό το 2016, και το 56,7% αυτών δήλωσε οικονομικούς λόγους ως την κύρια αιτία.

Σύμφωνα με τη Eurostat σχεδόν το ήμισυ (48%) των Ευρωπαίων που δεν πραγματοποίησαν κανένα ταξίδι ανέφεραν ότι αυτό οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει σε οικονομικούς λόγους.

Το 20% των "μη τουριστών" ανέφερε προβλήματα υγείας, ενώ επίσης ένα 20% δήλωσε ότι δεν ήθελε να ταξιδέψει. Άλλοι λόγοι για τους οποίους κάποιοι δεν πραγματοποίησαν κάποιο τουριστικό ταξίδι περιελάμβαναν δεσμεύσεις εργασίας ή σπουδών (κατά 16%), ενώ το 13% ανέφερε οικογενειακές δεσμεύσεις. Τα οικονομικά ζητήματα αναφέρονται ως το κύριο εμπόδιο για όλες τις ηλικιακές ομάδες, εκτός από εκείνους ηλικίας 65 ετών και άνω, όπου οι λόγοι υγείας είναι ο πιο συχνά αναφερόμενος φραγμός.

Οι οικονομικές ανησυχίες ήταν ο λόγος που αναφέρθηκε πιο συχνά για την μη πραγματοποίηση τουριστικού ταξιδιού στην πλειονότητα των κρατών μελών. Το μεγαλύτερο ποσοστό παρατηρήθηκε στην Ελλάδα (75%), στην Πορτογαλία (66%) και στην Κροατία (62%).

Η έλλειψη ενδιαφέροντος ή κινήτρου για ταξίδια ήταν ένας κοινός λόγος στη Σουηδία (60%), τη Σλοβακία (57%) και την Πορτογαλία (53%), ακολουθούμενη από το Βέλγιο (44%), την Αυστρία (38%), τη Γερμανία και τη Φινλανδία %). Στη Τσεχική Δημοκρατία (40%) και τη Γερμανία (39%), τα θέματα υγείας αναφέρθηκαν ως ο κύριος λόγος. Οι δεσμεύσεις εργασίας ή σπουδών αναφέρονται συχνότερα στην Πορτογαλία (31%), στο Βέλγιο, στη Γερμανία και στην Αυστρία (το 25%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X