ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 1,3% στη ζώνη του ευρώ

Τον Ιούλιο του 2020 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων με προσαρμοσμένο το ημερολόγιο αυξήθηκε κατά 0,4% στη ζώνη του ευρώ και 0,7% στην ΕΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον Ιούλιο του 2020, έναν μήνα που χαρακτηρίζεται από κάποια χαλάρωση των μέτρων περιορισμού του COVID-19 σε πολλά κράτη μέλη, ο εποχικά προσαρμοσμένος όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 1,3% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,8% στην ΕΕ, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Ιούνιο του 2020, ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,3% στη ζώνη του ευρώ, κατά 5,1% στην ΕΕ, κατά 1,0% στην Ελλάδα και μειώθηκε κατά -1,3% στην Κύπρο (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία).

Τον Ιούλιο του 2020 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων με προσαρμοσμένο το ημερολόγιο αυξήθηκε κατά 0,4% στη ζώνη του ευρώ και 0,7% στην ΕΕ.

Στη ζώνη του ευρώ τον Ιούλιο του 2020, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020, ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 2,9% για τα μη διατροφικά προϊόντα, παρέμεινε αμετάβλητος για τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό και αυξήθηκε κατά 4,3% για τα καύσιμα αυτοκινήτων. Στην ΕΕ, ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 2,3% για προϊόντα εκτός τροφίμων, ενώ αυξήθηκε κατά 0,1% για τρόφιμα, ποτά και καπνό και κατά 4,6% για καύσιμα αυτοκινήτων. Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μειώσεις του συνολικού όγκου λιανικού εμπορίου σημειώθηκαν στο Βέλγιο (-5,1%), στη Φινλανδία (-2,0%) και στην Εσθονία (-1,5%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Πορτογαλία και τη Ρουμανία (και οι δύο + 3,9%) καθώς και στη Μάλτα (+ 3,2%).

Στη ζώνη του ευρώ τον Ιούλιο του 2020, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 1,5% για τρόφιμα, ποτά και καπνό και κατά 0,5% για προϊόντα εκτός τροφίμων, ενώ τα καύσιμα αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 10,8%. Στην ΕΕ, ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 1,5% για τα μη διατροφικά προϊόντα και κατά 1,1% για τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό, ενώ τα καύσιμα αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 9,6%. Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις του συνολικού όγκου λιανικού εμπορίου καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (+ 9,1%), τη Λιθουανία (+ 6,8%) και τις Κάτω Χώρες (+ 6,0%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Βουλγαρία (-17,5%), τη Μάλτα (-8,1%) και το Λουξεμβούργο (-6,1%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση