ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΑΣΥΞΕ: Στο επίκεντρο το θέμα της έλλειψης προσωπικού - Τι λύσεις εξετάζονται

Τι ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε διαβουλεύσεις βρίσκεται ο ΠΑΣΥΞΕ με την Κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία, καθώς η τουριστική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης, «ήταν ένα πρόβλημα που είχαμε φέτος και θα αντιμετωπίσουμε και του χρόνου. Είναι ένα από τα θέματα που συζητούμε με την Κυβέρνηση για να βρεθούν τρόποι, ούτως ώστε να δοθούν έγκαιρα οι σωστές λύσεις».

Ερωτηθείς ποιες ενδεχομένως να είναι οι λύσεις για καταπολέμηση του εν λόγω προβλήματος ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε, «πρέπει να βρεθεί τρόπος να έρθει κόσμος από τρίτες χώρες πλέον γιατί από την Ε.Ε. έχουμε αντλήσει ότι έχουμε μπορεί να αντλήσει. Να σημειώσουμε αυτό το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, όλη η Μεσόγειος θα ψάξει λύσεις στις τρίτες χώρες, άρα ένα από τα θέματα που συζητούμε είναι και η ταχύτητα με την οποία θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Όσον αφορά για τις απώλειες που θα προκύψουν από την ισραηλινή αγορά εξαιτίας του πολέμου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ δήλωσε, «έχουμε κάνει πιο εντατικές δράσεις, είτε αυτές είναι καινούριες αγορές, είτε υφιστάμενες για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την απώλεια που θα έχουμε από το Ισραήλ. Αναμένουμε από του χρόνου ότι δεν θα είναι τα ίδια νούμερα, όσον αφορά τις αφίξεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση