ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:43
 

Περδίος: Ελαφρώς μειωμένες οι αφίξεις τουριστών

Τη νέα δομή του Υφυπουργείου που θα ισχύσει από τώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη στελέχωσής του

Newsroom K

Ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με πέρσι είναι οι αφίξεις τουριστών, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, ο οποίος παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το πλάνο που αφορά όλες τις τουριστικές δράσεις που πρέπει να λάβει η Κύπρος για αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος για την επόμενη δεκαετία.

Παρουσίασε, επίσης, τη νέα δομή του Υφυπουργείου που θα ισχύσει από τώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη στελέχωσής του, η οποία αναμένεται εντός του 2020.

Σκοπός της νέας δομής, όπως δήλωσε ο κ. Περδίος μετά το Υπουργικό, είναι «να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όσο πιο σωστά μπορούμε εκμεταλλευόμενοι όλους τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους της ομάδας μας, χωρίς όμως να βάζουμε περισσότερο βάρος στα οικονομικά του Υφυπουργείου και του δημοσίου».

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι έθεσε στο Υπουργικό την εισήγηση εκ μέρους του Υφυπουργείου για το δεκαετές πλάνο δράσεων που αφορούν τον τουρισμό. Αυτό το πλάνο αφορά και άυλες δράσεις, αλλά και πιο μακροπρόθεσμες δράσεις, εξήγησε.

«Εμείς αυτό που κάναμε σε συνέχεια των διαβουλεύσεων με τον ιδιωτικό τομέα και με όλους τους φορείς του τουρισμού τους τελευταίους μήνες είναι ότι έχουμε συλλέξει όλες τις πληροφορίες και πιστεύουμε ότι μπορούμε πλέον να τις διαχωρίσουμε και να ζητήσουμε τις απόψεις και άλλων Υπουργείων, αφού πολλά θέματα είναι αλληλένδετα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Σάββα Περδίο, η πρώτη περίοδος, που είναι βραχυπρόθεσμη, αφορά την περίοδο από τώρα μέχρι το 2022, για άυλες δράσεις που είναι εύκολο να υλοποιηθούν, όπως branding, marketing κ.λπ. Η επόμενη περίοδος δράσεων είναι η μεσοπρόθεσμη, από το 2023 μέχρι το 2025 και ακολουθεί η μακροπρόθεσμη περίοδος από το 2026 μέχρι το 2030.

Ο κ. Περδίος πρόσθεσε ότι το πλάνο αφορά όλες τις τουριστικές δράσεις που πρέπει να λάβει η Κύπρος για αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος για την επόμενη δεκαετία.

Ελαφρώς μειωμένες οι αφίξεις τουριστών

Ερωτηθείς για τις αφίξεις τουριστών φέτος, ο κ. Περδίος είπε ότι φαίνεται πως θα είναι ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με πέρσι, παρόλο που ο αριθμός πτήσεων είναι αυξημένος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν 50 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις περισσότερες από ό,τι πέρσι.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους της μείωσης, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην πτώση του ρουβλιού, το Brexit, τα προβλήματα της γερμανικής αγοράς κ.ά.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι παρόλο που ο ξενοδοχειακός τομέας καταγράφει μια μείωση, εντούτοις έχουν προστεθεί κλίνες και έχουν δημιουργηθεί νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

«Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά για να μειωθεί το αρνητικό φετινό κλίμα στις αφίξεις. Πήγαμε δεύτερη φορά φέτος στη Βρετανία και θα πάμε και στη Γερμανία, στην Αυστρία στις σκανδιναβικές χώρες και άλλες», για επαφές με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, είπε ο Υφυπουργός, ενώ σημείωσε ότι η Κύπρος έχει ανοιχθεί και σε νέες αγορές στη Μέση Ανατολή, σε χώρες όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Αίγυπτος.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι προς το τέλος της χρονιάς θα μπορέσει η Κύπρος να ξεκινήσει την προώθηση σε μακρινότερες αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X