ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Reuters: Διαψεύδει το Βερολίνο τα περί αλλαγής στάσης για κοινό χρέος στην Ε.Ε.

Γερμανική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters απέρριψε τα σενάρια για αλλαγή στάσης του Βερολίνου

Kathimerini.gr

Σε διάψευση των αναφορών, κατά τις οποίες ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσανατολίζεται προς την αντιστροφή μιας πάγιας γερμανικής θέσης, υποστηρίζοντας την κοινή έκδοση χρέους στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, προέβη το Βερολίνο, σύμφωνα με το Reuters.

Γερμανική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο απέρριψε τα σενάρια για αλλαγή στάσης του Βερολίνου, τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν σκοπεύει να υποστηρίξει μια κοινή έκδοση χρέους.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι ο κ. Σολτς ήταν «ανοιχτός» στην κοινή έκδοση χρέους στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, εφόσον όμως τα χρήματα εκταμιεύονταν στα κράτη μέλη ως δάνεια και όχι ως επιχορηγήσεις.

Η έκδοση κοινού χρέους θα αντιπροσώπευε μια δραματική μεταστροφή για τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία, μαζί με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, έχει ταχθεί ενάντια σε τέτοια μέτρα.

Το Βερολίνο έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής από Ευρωπαίους ηγέτες για το πακέτο στήριξης των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργεί φόβους για οικονομικές ανισορροπίες στην Ε.Ε.

Με πληροφορίες από REUTERS, BLOOMBERG

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση