ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξανά στο τραπέζι η ΑΤΑ - Αύριο η υπουργική πρόταση

Πού προσανατολίζεται η Κυβέρνηση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την μεσολαβητική του πρόταση για την ΑΤΑ θα υποβάλει αύριο Παρασκευή (28/04) ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις), σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εργασίας, ξεκαθάρισε πως η ΑΤΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί, στο 100% δεν πρόκειται να καταβληθεί και η συμφωνία πρέπει να ανανεωθεί. Στο μεταξύ, ο Υπουργός και οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν συμφωνήσει περί τα τέλη Μαρτίου να αποφευχθούν δηλώσεις επί του ζητήματος αυτού, έτσι ώστε να προστατευτεί η μεταξύ τους συζήτηση.

Σε δηλώσεις του την προηγούμενη Πέμπτη (20/04), ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι στόχος είναι «να καταλήξουμε σε συμφωνία η οποία είναι απαραίτητη έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εργατική ειρήνη». Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση έδωσε έμφαση στον κοινωνικό διάλογο για να καταλήξει σε μία συμβιβαστική πρόταση που θα τύχει αποδοχής. «Έχουμε επεξεργαστεί διάφορα σενάρια. Με τον Υπουργό Οικονομικών είμαστε σε στενή επαφή. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τη Νομική Υπηρεσία έτσι ώστε η πρόταση που θα υποβάλλουμε να μπορεί να είναι σύννομη» ανέφερε μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι για να μπορεί να είναι αποδεκτή μία συμβιβαστική πρόταση πρέπει οι δύο πλευρές να την αποδεχτούν τονίζοντάς ωστόσο ότι οι κοινωνικοί εταίροι λειτουργούν με σοβαρότητα και ωριμότητα εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα. 

Από την πλευρά του, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, δήλωσε ότι αύριο «αναμένεται κάτι το οποίο να είναι στις γραμμές του αποτυπώματος που χάραξε ο Γιάννης Παναγιώτου». Το αποτύπωμα που αφήνει στις ενέργειες και τις δράσεις του, πρόσθεσε, είναι «ενός ανθρώπου που έχει αντίληψη της μεγάλης εικόνας, που αναλύει ισορροπημένα τις προκλήσεις και τα δεδομένα και δεν αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε σειρήνες λαϊκισμού ή ακραίων προσεγγίσεων και απόψεων, αλλά προσπαθεί να δει το μακροπρόθεσμο συμφέρον του τόπου, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Εάν λοιπόν αυτό που υιοθετεί στις προσεγγίσεις του το αποτυπώσει και στις προθέσεις του, τότε το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να το μελετήσουμε με σοβαρότητα και με ευθύνη να τοποθετηθούμε σε οτιδήποτε καταθέσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση