ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα Ζηλανδία: Διασώθηκε το δεύτερο γκρουπ μαυροδέλφινων

Τα 235 μαυροδέλφινα που εξώκειλαν χθες στο Γκόλντεν Μπέι επέστρεψαν στα βαθιά νερά

ΠΗΓΗ: skai.gr

Με τη βοήθεια των εκατοντάδων εθελοντών τα περισσότερα από τα 235 μαυροδέλφινα (ή γλοβικέφαλοι, όπως είναι η επιστημονική ονομασία τους) που εξώκειλαν χθες στην ακτή του Γκόλντεν Μπέι, στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας κατάφεραν να επιστρέψουν στα βαθιά νερά και να σωθούν.

Αρχικά την Παρασκευή ένα πρώτο γκρουπ αποτελούμενο από 415 μαυροδέλφινα ξεβράστηκε στην ακτή του Γκόλντεν Μπέι στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Τα 300 από αυτά ήταν ήδη νεκρά.

Οι σχεδόν 500 εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στη διάσωση των θαλάσσιων θηλαστικών, παρά την προειδοποίηση για την εμφάνιση καρχαριών στην περιοχή, κατάφεραν αρχικά, με την ανθρώπινη αλυσίδα που σχημάτισαν, να βοηθήσουν 100 μαυροδέλφινα και να τα επαναφέρουν σε τροχιά.

Μετά από λίγο όμως ήρθαν αντιμέτωποι με το δεύτερο γκρουπ των χαμένων θηλαστικών, και, σε ετοιμότητα καθώς ήταν, μπόρεσαν και διέσωσαν το μεγαλύτερο μέρος του.

Τα μαυροδέλφινα φτάνουν σε βάρος ακόμη και τους δύο τόνους και σε μήκος τα 6 μέτρα.

Εκπρόσωπος των οργανωμένων εθελοντών δήλωσε ότι αρχικά όλοι τρόμαξαν όταν είδαν το δεύτερο γκρουπ των θηλαστικών αλλά τελικά κατάφεραν και έσωσαν τα περισσότερα μαυροδέλφινα.

Πιθανολογείται ότι τα μαυροδέλφινα καταλήγουν στις ακτές της Νέας Ζηλανδία επειδή προσπαθούν να ξεφύγουν από τα αρπακτικά ζώα και τρέπονται σε φυγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση