ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Βραχίμης: «Ενωμένοι να βάλουμε ξανά την Αμμόχωστο μπροστά»

Το μήνυμα του ανεξάρτητου υποψήφιου για τη Δημαρχία Αμμοχώστου ενόψει των εκλογών

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Έχω σε πολλές ευκαιρίες αναφέρει τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει κάτω από τις δοσμένες συνθήκες ο Δήμος της πόλης μας. Και δεν είναι άλλος από αυτόν του κύριου προασπιστή των συμφερόντων των Αμμοχωστιανών και εκείνον του βασικού διεκδικητή της επιστροφής της πόλης στην βάση των παραμέτρων του Ο.Η.Ε.», αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του προς όλους τους Βαρωσιώτες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία Αμμοχώστου, Ανδρέας Βραχίμης.

Αναλυτικά

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τους τελευταίους μήνες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με πάρα πολλούς Βαρωσιώτες με τους οποίους μιλήσαμε, θυμηθήκαμε, περπατήσαμε νοερά στους δρόμους της νιότης μας.

Μαραζώσαμε ξανά.

Κλάψαμε ξανά.

Αλλά και πεισμώσαμε ξανά!

Δεν μπορούμε, είναι τόσο απλό, να δεχθούμε μοιρολατρικά πως αυτό είναι το τέλος.

Δεν μπορούμε, παρ’όλες τις δυσκολίες, που, ναι, υπάρχουν, να παραμείνουμε αδρανείς προσβλέποντας πως κάποιοι άλλοι θα ενεργήσουν για μας.

Εμείς οφείλουμε να αντιδράσουμε, εμείς οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα .

Οι επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αμμόχωστο μας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ειδικά αυτή την κρίσιμη συγκυρία, επειδή είναι πιστεύω φανερό πως είτε θα οδηγηθούμε στο τραπέζι του διαλόγου, στο πλαίσιο που έχει από χρόνια καθοριστεί από την διεθνή κοινότητα, είτε θα κατατεθεί η εντολή της κας Ολγκίν, οπότε το ήδη χρονίζον αδιέξοδο ενδεχομένως να οδηγήσει σε πλήρη και οριστική παγίωση των τετελεσμένων.

Που σημαίνει, με απλά λόγια, πως η μαρτυρική πατρίδα τελικά θα έχει στο έδαφος της σύνορα με την Τουρκία.

Κάτι φυσικά που όλοι μας μπορούμε να εκτιμήσουμε πού είναι δυνατό να οδηγήσει σε βάθος χρόνου: από την μια στην πλήρη ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία και από την άλλη, στην αύξηση της επιρροής της Τουρκίας και στις ελεύθερες περιοχές (σαλαμοποίηση,μεταναστευτικό κλπ) με

απώτερο στόχο την σταδιακή αλλά πλήρη εξάλειψη της παρουσίας του ελληνοκυπριακού στοιχείου στην Κύπρο σε κάποια χρόνια.

Έχω σε πολλές ευκαιρίες αναφέρει τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει κάτω από τις δοσμένες συνθήκες ο Δήμος της πόλης μας.Και δεν είναι άλλος από αυτόν του κύριου προασπιστή των συμφερόντων των Αμμοχωστιανών και εκείνον του βασικού διεκδικητή της επιστροφής της πόλης στην βάση των παραμέτρων του Ο.Η.Ε.

Όχι ,επαναλαμβάνω εμφαντικά, για να κλείσει το Κυπριακό αλλά γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία στην ανατροπή της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης και στην εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού που είναι ο τελικός επιδιωκόμενος στόχος.

Οι προτεραιότητες μου και οι προτεινόμενες δράσεις μου για την επαύριο των εκλογών, με επίκεντρο τον δημότη μας και την επιστροφή, βρίσκονται αναρτημένες στο διαδίκτυο και εύκολα μπορεί κάποιος να τις μελετήσει (facebookcom/andreasvrahimiscy).

Για να υλοποιηθεί όμως έστω και κατ’ελάχιστον οποιαδήποτε από τις εισηγήσεις μου, απαραίτητη προυπόθεση είναι να στηριχτεί η δική μου υποψηφιότητα περισσότερο από τις υπόλοιπες. Με αυτό ακριβώς τον τρόπο η διακήρυξη μου πως «ενωμένοι να βάλουμε ξανά την Αμμόχωστο μπροστά» μετατρέπεται από λόγια σε πράξη.

Σας προτρέπω δηλαδή αλλά και σας παρακαλώ, να μην αμελήσουμε να πάμε στην κάλπη στις 9 Ιουνίου και να ψηφίσουμε ανάλογα.

Ναι, αντιλαμβάνομαι πως ειδικά για μας τους εκτοπισμένους η πολυπλοκότητα αυτών των εκλογών γίνεται ακόμη πιο έντονη αφού θα πρέπει να μετακινηθούμε σε 2 κέντρα για να ασκήσουμε το δικαίωμα της ψήφου.

Ας το κάνουμε όμως.Είναι εθνικό καθήκον μας και υποχρέωση μας.Αναλογιστείτε ,σας καλώ, τί εντύπωση θα δώσουμε σε όσους παρακαλουθούν την πορεία του εθνικού μας θέματος ,ντόπιους και ξένους, όταν διαπιστώσουν πως εμείς οι ίδιοι οι εκτοπισμένοι περιφρονούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες που αφορούν τους κατεχόμενους μας τόπους λες και τους ξεγράφουμε.

Για τούτο, την Κυριακή των εκλογών ας ξεκινήσουμε από τις κάλπες της Αμμοχωστου και μετά να πάμε βεβαίως να ψηφίσουμε για τις Ευρωεκλογές και για την τοπική αυτοδιοίκηση στους τόπους εκτοπισμού μας.

Φίλες και φίλοι,

Στην Κύπρο ζούμε,με τα κοινά είμαστε ενεργοί χρόνια τώρα.

Το ξέρω πως υπάρχουν παράπονα , πως υπάρχουν αντιπάθειες κομματικές και άλλες.

Ναι, πολλοί είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από αποφάσεις και συμπεριφορές στα κομματικά δρώμενα.

Τώρα όμως, μετά από πολλά χρόνια, έχουμε μια εξαιρετικά καλή ευκαιρία να κάνουμε την διαφορά στην πόλη μας.

Τώρα έχουμε την δυνατότητα να γυρίσουμε τον ήλιο για το καλό του Βαρωσιού μας και των κατοίκων του.

Ας αφήσουμε την όποια δυσαρέσκεια μας να την εκφράσουμε μετά, σε άλλη ευκαιρία.

Όχι τώρα.Όχι έστω και άθελα μας να πληγώσουμε καίρια και ίσως και μοιραία την αγαπημένη μας Αμμόχωστο.

Μπορεί να είναι η ευκαρία μας, ας μην την χαραμίσουμε.

Φίλες και φίλοι,

Γνωρίζετε πως οι εκλογές για την δημαρχεία Αμμοχώστου, όπως και για τους άλλους δήμους φυσικά, είναι εκλογές ενός γύρου.

Δεν θα έχουμε δηλαδή την πρώτη Κυριακή την δυνατότητα να ψηφίσουμε κάποιον που θεωρούμε σαν δικό μας .Ενδεχομένως τον κομματικό μας υποψήφιο για να δώσουμε δύναμη στο κόμμα και την παράταξη μας και αν αυτή μας η επιλογή δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό και δεν περάσει στην 2η Κυριακή, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε όποιον από τους άλλους δύο επικρατήσουν.

Δεν ισχύει αυτό.Η ψήφος σας θα είναι μια και η απόφαση σας δεν θα χωρεί διορθώσεις στην πορεία.

Όπως λέμε ο κύβος ερρίφθη, η ψήφος ερρίφθη και κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά!

Κατά συνέπεια είμαι βέβαιος πως θα σκεφτείτε πολύ καλά προτού πάτε στην κάλπη και πως θα στηρίξετε εκείνη την υποψηφιότητα που πιστεύετε πως δίνει μια διαφορετική προοπτική στην υπόθεση της Αμμοχώστου .

Μια υποψηφιότητα που δείχνει πως θα καταφέρει να θάψει τα τσεκούρια της διχόνοιας που τόσο μας ταλαιπώρησαν όλα τούτα τα χρόνια.

Μια υποψηφιότητα που αγνοεί και περηφρονεί τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τους εμπαιγμούς.

Μια υποψηφιότητα που με σεβασμό στην άλλη άποψη και χωρίς αποκλεισμούς θα ενώσει τους Βαρωσιώτες.

Μια υποψηφιότητα που σέβεται και εκτιμά και τις 55 τόσες χιλιάδες των Αμμοχωστιανών.

Μια υποψηφιότητα που στοχεύει να αποκαταστήσει την προ του 1974 περηφάνεια στους Αμμοχωστιανούς.

Μια υποψηφιότητα που λέει φτάνει πια στην μιζέρια, στα κλαψουρίσματα και στα μνημόσυνα.

Μια υποψηφιότητα που μπορεί να επαναφέρει την ελπίδα πως η επιστροφή δεν είναι όνειρο .

Μια υποψηφιότητα που έχει την γνώση, έχει την εμπειρία και δείχνει πως μπορεί να είναι νικηφόρα.

Αυτό σας καλώ να κάνετε για να είμαστε όλοι ήσυχοι με την συνείδηση μας!

Αυτό σας καλώ να κάνετε για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας πως δηλώσαμε παρόντες όταν η πόλη μας μας χρειάστηκε!

Καλή ψήφο φίλοι μου και κρατάτε γερά!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Εκλογές 2024: Τελευταία Ενημέρωση