ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φαίδωνας: Η Πάφος δεν γυρίζει πίσω

ΚΥΠΕ

Η Πάφος δεν γυρίζει πίσω, η Πάφος τα επόμενα πέντε χρόνια θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο που για 19 χρόνια χαράξαμε όλοι μαζί», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, για τη διαφαινόμενη νίκη του στις εκλογές.

Υπό έντονους πανηγυρισμούς και επευφημίες των υποστηριχτών του, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι «απόψε η Πάφος μίλησε, απόψε η δημοκρατία αποφάσισε. Μέσα από εκλογές οι πολίτες της Πάφου αποφάσισαν και έστειλαν ηχηρό μήνυμα. Η πορεία της πόλης να προχωρήσει στον δρόμο της δημιουργίας, στο δρόμο της προόδου».

Πρόσθεσε ότι ο λαός και οι πολίτες έδειξαν ότι ξέρουν να σέβονται και να εκτιμούν το έργο και την πρόοδο.

Πρόσθεσε ότι μετά το τέλος των εκλογών, από αύριο Δευτέρα όλοι μαζί, χωρίς κανένα διχασμό και κανένα άτομο να βρίσκεται εκτός του συνόλου θα προχωρήσουν ενωμένοι στην πόλη για να δημιουργήσουν τα επόμενα πέντε χρόνια την καλύτερη πόλη για να ζει κάποιος για να δημιουργεί και να εργάζεται.

«Αυτή είναι η πόλη που θέλουμε και θέλετε όλοι σας», είπε.

Αναφερόμενος στα χρόνια που πέρασαν, είπε ότι υπήρξαν δύσκολες στιγμές, με δύσκολες αποφάσεις και στιγμές που μπορεί να προκάλεσαν αντιδράσεις. Ωστόσο σημείωσε ότι ο στόχος ήταν πάντα το μεγάλο όραμα την αναγέννησης της Πάφου.

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον λαό, τον οποίο όπως είπε υπηρετεί και θα συνεχίσει να υπηρετεί ακούραστα για τα επόμενα χρόνια. Πρόσθεσε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές είχε μέσα του την ακράδαντη πίστη ότι ο λαός ξέρει να ξεχωρίζει το καλό από το κακό και ξέρει να βλέπει το φως από το σκοτάδι.

«Αυτό επιβεβαιώσετε σήμερα εσείς, οι υπερήφανοι Παφίτες που ξέρετε να αγαπάτε την πόλη σας, που ξέρετε να αγαπάτε την πρόοδο σε αυτό τον τόπο», είπε.

Συμπλήρωσε ότι η Πάφος τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι μια πόλη που όλοι θα μιλούν για αυτή, αφού τέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια γερά θεμέλια για την εγκατάσταση Πανεπιστημίων, την αναγέννηση του κέντρου της πόλης, τη δημιουργία όλων των βασικών έργων υποδομής που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη.

Δεσμεύτηκε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια και πάλι δημιουργίας, πνευματικής, ηθικής, πολιτιστικής, πολιτισμικής αναβάθμισης και πραγματικής προόδου στην Πάφο.

Υποσχέθηκε επίσης ότι θα παραμείνει τίμιος υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος και θα συνεχίσει σε όλη τη διαδρομή να υπηρετεί αρχές, να υπηρετεί το καλό και αυτό που ο πολίτης που θα απολαμβάνει ως πρόοδο και ανάπτυξη.

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί με προσωπικά συμφέροντα, αλλά θα παραμείνει συγκεντρωμένος να υπηρετήσει τα συμφέροντα της πόλης και μόνον.

Σε όσους δεν τον ψήφισαν, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση από αύριο το πρωί να υπάρξει καμιά διάκριση ή αποκλεισμός, ενώ είπε ότι κανένας διχασμός, κανένα κακό σχόλιο, ειδικά από αυτούς που κερδίζουν δεν πρέπει να στρέφεται σε αυτούς που βρίσκονται στη μειοψηφία, ενώ είπε ότι η μειοψηφία και η αντίθετη άποψη θα πρέπει να είναι πάντα σεβαστές. Πρόσθεσε ότι αυτή η πόλη και ο τόπος έχει υποφέρει από κομματικούς αποκλεισμούς και συμφέροντα που απέκλειαν ο ένας τον άλλο.

Επίσης είπε ότι οι εκλογές έστειλαν και ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα που καλεί το πολιτικό σύστημα της Κύπρου να κάνει ανασκόπηση για τα λάθη του και γιατί υπάρχει απαξίωση από τους πολίτες προς την πολιτική και τους πολιτικούς. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και ο ίδιος, να πάρουν αυτά τα μηνύματα του λαού και των πολιτών.

Είπε ακόμα ότι το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να εφησυχαστεί από την υψηλή συμμετοχή αλλά θα πρέπει να πάρει τα άλλα ηχηρά μηνύματα που έχουν σταλεί σήμερα. Οι κομματικές και πολιτικές εξουσίες, ανέφερε, θα πρέπει να παίρνουν καλύτερα τα μηνύματα από τον λαό, γιατί τα κόμματα θα πρέπει τον λαό να υπηρετούν και όχι προσωπικά συμφέροντα και σχεδιασμούς.

Παράλληλα ανέφερε ότι το μήνυμα που στέλνει η Πάφος για τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση δίνοντάς του ένα ποσοστό 60 και πλέον τοις εκατό, είναι ότι τα μηνύματα πρέπει να τα λαμβάνουν υπόψη και οι ηγεσίες και τα πολιτικά κόμματα.

Πρόσθεσε ότι η μικρή και παραμελημένη για χρόνια, Πάφος έστειλε ένα μήνυμα με αποδέχτες σε όλη την Κύπρο και εξέφρασε την ελπίδα τα επόμενα χρόνια το πολιτικό σύστημα να εξυγιανθεί γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος.

Τέλος ευχαριστώντας την οικογένειά του απευθύνθηκε στα παιδιά του και τους είπε, «μπορεί να μην καταφέραμε να κτίσουμε σπίτι, μπορεί να μην καταφέραμε να κάνουμε λεφτά, καταφέραμε όμως να μας αγαπούν και να κάνουμε ένα καλό όνομα».

Πρόσθεσε ότι θα δώσει ως κληρονομιά στα παιδιά του ένα καλό όνομα και ότι δεν είναι σημαντικά ούτε τα σπίτια, ούτε τα χρήματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Εκλογές 2024: Τελευταία Ενημέρωση