ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χρίστου: Στους Ευρωπαίους Μεταρρυθμιστές και Συντηρητικούς θα ενταχθεί το ΕΛΑΜ

ΚΥΠΕ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ανθρώπους οι οποίοι στήριξαν μέσα από την ψήφο τους, την ανάδειξη για πρώτη φορά Ευρωβουλευτή από το ΕΛΑΜ, καθώς και την ανάδειξη τοπικών συμβούλων σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, ανακοινώνοντας παράλληλα την ένταξη του κόμματος στην πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών, του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, ο κ. Χρίστου συνεχάρη τόσο τον Γεάδη Γεάδη ο οποίος φαίνεται ότι εκλέγεται, όπως είπε, ως νέος Ευρωβουλευτής

«Σήμερα οι πολίτες μίλησαν, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα», είπε ο κ. Χρίστου, σε δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λευκωσία.

«Έχουμε ήδη επιλέξει συμμαχία στην Ευρώπη και θα ενταχθούμε στο κόμμα των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρίστου είπε ότι «από αύριο ξεκινούμε δουλειά γιατί τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία παραμένουν, η ακρίβεια παραμένει, το μεταναστευτικό συνεχίζει να υπάρχει, το εθνικό μας ζήτημα παραμένει άλυτο», προσθέτοντας ότι «σε όλα αυτά δίνουμε από αύριο σημασία και προσπαθούμε μέσα από τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός να βρούμε λύσεις σε ό,τι το απασχολεί».

Ανέφερε επίσης ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι το ΕΛΑΜ ανακηρύχθηκε και τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου» και ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τους έδωσαν «αυτή την εμπιστοσύνη».

Κληθείς να πει ποια θα είναι η προμετωπίδα της πολιτικής του ΕΛΑΜ στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Χρίστου είπε ότι «μέσα από την ένταξη μας στο ευρωπαϊκό κόμμα των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ήδη αναβαθμίζεται πολιτικά, έχουμε σαν στόχο τα προβλήματα που απασχολούν την Κύπρο και ιδιαίτερα το μεταναστευτικό, όπως και το κυπριακό πρόβλημα, να γίνει προμετωπίδα μας για τον αγώνα μέσα από την Ευρωβουλή».

Ερωτηθείς που οφείλεται η άνοδος των ποσοστών του ΕΛΑΜ, ο κ. Χρίστου είπε ότι «έπαιξε ρόλο ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου είναι απογοητευμένο από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα», προσθέτοντας ότι «δεκάδες στελέχη του ΕΛΑΜ τρέχουν καθημερινά σε αυτό τον πολιτικό αγώνα».

«Απόψε αποτυπώσαμε αυτή τη νίκη την οποία αναμέναμε και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κόσμο τον οποίο μας στήριξε», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι δίπλα του βρίσκονται οι δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΕΛΑΜ με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης του κόμματος και κληθείς να πει το μήνυμα του, ο κ. Χρίστου ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ και πρόσθεσε πως «ο αγώνας συνεχίζεται από αύριο».

Ο κ. Χρίστου συνεχάρη τόσο τον Γεάδη Γεάδη ο οποίος φαίνεται ότι εκλέγεται, όπως είπε, ως νέος Ευρωβουλευτής, όσο και όλη την ομάδα υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΕΛΑΜ.

«Από αύριο συνεχίζουμε τον πολιτικό αγώνα», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι υπήρξε και ένας άλλος αγώνας, στο γήπεδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χρίστου συνεχάρη τον Φειδία Παναγιώτου και πρόσθεσε πως «η εκλογή του Φειδία στέλνει διάφορα μηνύματα, τα οποία θα αναλύσουμε και εμείς στη συνέχεια».

Ανέφερε πως από μια πρώτη εκτίμηση, θεωρεί ότι «η Δημοκρατία μίλησε, ο κόσμος μίλησε και έστειλε τα δικά του μηνύματα» και πρόσθεσε πως οι παραλήπτες αυτών των μηνυμάτων, δηλαδή τα πολιτικά κόμματα και οι ηγεσίες τους, «οφείλουν να κάνουν ανάλυση και να βρουν τι ακριβώς ευθύνεται για αυτό».

Αναφέροντας ότι έχει παρακολουθήσει σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές και τοποθετήσεις διαφόρων πολιτικών κομμάτων, ο κ. Χρίστου είπε πως «ακόμη δεν υπάρχει αυτοκριτική στο σύστημα και προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες κάπου αλλού», προσθέτοντας ότι «ο λαός έστειλε τα μηνύματα του».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Εκλογές 2024: Τελευταία Ενημέρωση