ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η εξάδα που παίζει στον ΔΗΣΥ

Παναγιώτης Σεντώνας και Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης το δίδυμο που συζητείται

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την παρουσίαση των έξι υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές. Την Παρασκευή θα υποβληθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες, και μέχρι τότε στην Πινδάρου γίνονται διεργασίες και επαφές με στελέχη για το ποια θα είναι η τελική εξάδα.

Οι σίγουροι

Δεδομένοι θεωρούνται ο νυν ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου και η βουλευτής Λεμεσού Ελένη Σταύρου. Και οι δύο έχουν εξαγγείλει την υποψηφιότητά τους, ενώ δεδομένη είναι και η υποψηφιότητα του τρίτου τη τάξει Νίκου Τορναρίτη. Οι πρώτοι δύο υποψήφιοι θεωρείται πως καλύπτουν την Λαϊκή Δεξιά με την κα Σταύρου να εκπροσωπεί το πιο σκληρό ακροατήριο, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης αποτελεί τον υποψήφιο του μετριοπαθούς ακροατηρίου και της Αστικής Λευκωσίας. Κλειστή θεωρείται και η υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου Λουκά Φουρλά, ο οποίος θα είναι όπως όλα δείχνουν η αριστίνδην επιλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Φουρλάς θεωρείται πως θα καταφέρει να αλιεύσει ψήφους από τον χώρο του Κέντρου αλλά και να φέρει κοντά ένα ακροατήριο που ενδεχομένως να απείχε από την εκλογική διαδικασία.

Οι νέοι

Ποιοι θα είναι όμως οι δύο που θα ολοκληρώσουν το ψηφοδέλτιο; Κομματικές πηγές στρέφουν το βλέμμα σε δύο νεαρότερα ανερχόμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Λετυμπιώτη. Ο κ. Σεντώνας είναι ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, προέρχεται από την Επαρχία Λάρνακας και εργάζεται για χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ ο κ. Λετυμπιώτης είναι αρχιτέκτονας και πρώην υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές στην επαρχία Πάφου. Και τα δύο πρόσωπα είχαν έντονη εμπλοκή με τον φοιτητικό συνδικαλισμό κατά τα χρόνια των σπουδών τους. Με την υποψηφιότητά τους όπως λέγεται στον ΔΗΣΥ θα φέρουν κοντά νέους ψηφοφόρους οι οποίοι απέχουν τα τελευταία χρόνια από την εκλογική μάχη και την αίσθηση της ανανέωσης.

Ο Παναγιώτης Σεντώνας εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και κατάγεται από την επαρχία Λάρνακας 

 

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιτώτης είναι αρχιτέκτονας και είχε υποβάλει υποψηφιότητα με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές του 2016, στην επαρχία Πάφου

Θέμα ποσόστωσης
Το ερώτημα που εγείρεται είναι πως θα καλυφθεί το ζήτημα της ποσόστωσης. Στον ΔΗΣΥ υπάρχει πρόνοια που θέλει τη συμμετοχή τουλάχιστον δύο γυναικών στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό συναγερμικά στελέχη θεωρούν πως θα πρέπει να αναμένεται τελικώς η συμμετοχή ακόμη μίας γυναίκας στο ψηφοδέλτιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X