ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ντόμινο εξελίξεων μετά το πόρισμα

Η στήριξη Αναστασιάδη σε Χάρη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η ανακοίνωση του Νίκου Αναστασιάδη κατά την οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπο του Χάρη Γεωργιάδη προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και εξελίξεων στον πολιτικό χώρο.

Την παραίτηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη ζήτησε ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του στον ΑΣΤΡΑ το πρωί της Παρασκευής. Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος με τη δήλωσή του στην ουσία αναλαμβάνει ο ίδιος όλη την ευθύνη για το τι έγινε στον Συνεργατισμό και πρόσθεσε ότι η δήλωσή του αποτελεί ξεμασκάρεμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε από την κυβέρνησή του.

Από πλευράς του ΔΗΚΟ αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη εκτελεστικό γραφείο το οποίο θα μελετήσει το πόρισμα αλλά και τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη. Όπως αναφέρουν κομματικοί κύκλοι, δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα παραίτησης της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο κ. Παπαδόπουλος άφησε να νοηθεί πως με την παραμονή του Χάρη Γεωργιάδη στο πηδάλιο του υπουργείου Οικονομικών δεν θα περάσουν κρίσιμα νομοσχέδια.

Προσωπική και πολιτική ευθύνη από Αβέρωφ

Από πλευράς του ΔΗΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου προχώρησε σε διάσκεψη τύπου κατά την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί αλλά υπογράμμισε πως ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. «Όντως θα μπορούσε ο Συνεργατισμός να είχε και καλύτερη διοίκηση και καλύτερη διεύθυνση πάντα έχοντας υπόψη ότι οποιεσδήποτε εγκρίσεις προϋπόθεταν και τη στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής. Αλλά έχοντας υπόψη ότι οι οποιοιδήποτε διορισμοί έπρεπε να ετύγχαναν όπως καταγράφεται στην έρευνα την έγκριση τόσο της Κεντρικής Τράπεζας όσο και του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ. Θα πω όμως και την άποψη μου. Και το τέλειο συμβούλιο να είχαμε και την τέλεια διεύθυνση λόγω και των αυστηρότερων κανόνων της Φραγκφούρτης το αποτέλεσμα δεν θα ήταν διαφορετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ευθύνες καταλόγισε και στα ίδια τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου του ΔΗΣΥ. «Ως πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης και το προσωπικό και του κόμματος μου για την περίοδο και πριν το 2013 αλλά και την περίοδο μετά το 2013. Όσον αφορά τα πιθανά ποινικά ή αστικά αδικήματα που θα τύχουν και είμαι σίγουρος από τον Γενικό Εισαγγελέα περαιτέρω διερεύνησης, εμείς σε αυτό το θέμα δηλώνουμε τον πλήρη σεβασμό αλλά και τη στήριξη των ανεξάρτητων αρχών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

«Στην επαγγελματική μου ζωή έχω δει δυστυχώς πολλές περιπτώσεις διαφθοράς, αλλά ποτέ ξανά δεν έχω δει τέτοια χάλια» σημείωσε.

Θεοπέμπτου: «Πιάσαμε πάτο»

Πρόκειται για τη «χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών», σημείωσε σχετικά με την διαφθορά και την κατάσταση του περιβάλλοντος ...
Newsroom K
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ