ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο κορωνοϊός πάγωσε και τις εξελίξεις στο ΑΚΕΛ

Για τον Νοέμβριο μετατίθεται το εκλογικό συνέδριο του κόμματος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η πανδημία επηρέασε και τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΑΚΕΛ, καθώς το 23ο εκλογικό συνέδριο που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιούνη, παίρνει πλέον παράταση για τον Νοέμβριο. Αυτό αποκάλυψε ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε συνέντευξή του στην «Κ».

Η «Κ» είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο τις θέσεις που ενέκρινε το Πολιτικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή. Αυτές οι θέσεις αφορούσαν την οικονομία την παιδεία, την κοινωνία, το περιβάλλον, το κυπριακό, το ενεργειακό αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος. Πάνω σε αυτές τις θέσεις θα διαμορφωνόταν η πολιτική απόφαση η οποία θα συζητείτο στο εκλογικό συνέδριο και θα αποτελούσε τις καθοδηγητικές πολιτικές κατευθύνσεις του κόμματος για την επόμενη πενταετία.

Το εκλογικό συνέδριο, παίρνει παράταση, καθώς σε αυτό το διάστημα θα έπρεπε να γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των κομματικών ομάδων, οι οποίες θα συζητούσαν τις θέσεις που ετοίμασε η Κεντρική Επιτροπή. Στη συνέχεια θα έπρεπε να γίνει εκλογή των αντιπροσώπων της κάθε κομματικής ομάδας για το συνέδριο και στη συνέχεια η υπόδειξη των υποψηφιοτήτων για την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως ενώ μέχρι το περασμένο Φθινόπωρο συζητείτο το ενδεχόμενο διαδοχής του Άντρου Κυπριανού στην γενική γραμματεία του κόμματος, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε πως μετά από σοβαρή συζήτηση που είχε με τους στενούς του συνεργάτες αποφασίστηκε πως είναι σοφότερο να παραμείνει στο πηδάλιο του κόμματος. Και αυτό γιατί όπως ανέφερε, οι εξελίξεις στο κυπριακό –δεδομένων και των «εκλογών» στα κατεχόμενα- θα συμπέσουν με το εκλογικό συνέδριο. Δεδομένης πάντως και της πανδημίας, παράταση παίρνουν και οι όποιες εξελίξεις στο κυπριακό, όχι μόνο οι εσωκομματικές διεργασίες του ΑΚΕΛ.

Την επόμενη μέρα της πανδημίας θα διαφανεί και το πώς αναδιοργανώνεται το σκηνικό εντός του ΑΚΕΛ. Μαζί με τον γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού αναμένεται να παραμείνει και ο επικεφαλής του Κυπριακού Τουμάζος Τσελεπής. Ο γ.γ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης έχει ήδη ξεκαθαρίσει σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» και τη στήλη «scripta manent» ότι αποχωρεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ στο επόμενο εκλογικό συνέδριο. «Ύστερα από τρεις δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στα ανώτατα καθοδηγητικά σώματα του κόμματος, έκρινα ότι στο επόμενο συνέδριο είναι η κατάλληλη στιγμή για την αποχώρησή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυρίτσης, ήταν μάλιστα ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής του Άντρου Κυπριανού ενώ υπενθυμίζεται πως το όνομα του ακουγόταν εντόνως ως διάδοχη κατάσταση του Δημήτρη Χριστόφια το 2008. Για την θέση του στη γ.γ της ΠΕΟ, θεωρείται πως προαλείφεται η πρώην υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Από τη γραμματεία αναμένεται να αποχωρήσει και ο κεντρικός οργανωτικός του κόμματος Χρίστος Αλέκου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X