ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προχωρά το άνοιγμα του Βαρωσιού παρά την πανδημία

Τα κτίρια του Βαρωσιού θα κατηγοριοποιηθούν με βάση ένα σύστημα βαθμολόγησης

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η πανδημία του Covid 19 δεν αλλάζει τα σχέδια της «κυβέρνησης» για το άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου. Το εγχείρημα του ανοίγματος της κλειστής πόλης συνεχίζεται με νέα συμφωνία που υπέγραψε το «Υπουργείο Εξωτερικών» με το «Πανεπιστήμιο» της Ανατολικής Μεσογείου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η «Γιενί Ντουζέν», υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας για την μελέτη απογραφής της ακίνητης περιουσίας στο Βαρώσι, μεταξύ του Αντιπροέδρου της «Κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών» και του «Πανεπιστημίου» Ανατολικής Μεσογείου.

Η τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου έλαβε χώρα την Παρασκευή (15 Μαΐου). Ο «ΥΠΕΞ» Κουντρέτ Όζερσαϊ και ο αναπληρωτής πρύτανης του «Πανεπιστημίου», Καθηγητής Χασάν Ντεμιρέλ υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο.

Το νέο σχέδιο

Το πρωτόκολλο καλύπτει απογραφή των κτιρίων μαζί με την καταγραφή του καθεστώτος αντοχής σε σεισμό όλων των κτιρίων στην περιοχή της κλειστής πόλης Αμμοχώστου από τη Σχολή Μηχανικών, στο πλαίσιο των εργασιών που πραγματοποιούνται υπό την ευθύνη του «ΥΠΕΞ». Στα πλαίσια της νέας προσπάθειας, τα κτίρια του Βαρωσιού θα κατηγοριοποιηθούν με βάση ένα σύστημα βαθμολόγησης το οποίο θα υποβληθεί σε επεξεργασία από τη Σχολή Μηχανικών. Με αυτό το σύστημα τα κτίρια θα αξιολογηθούν ως «κατεστραμμένα», «σε πολύ άσχημη κατάσταση», «σε άσχημη κατάσταση», «σε μέτρια κατάσταση», «σε καλή κατάσταση» και «σε πολύ καλή κατάσταση».  Μια κάρτα θα δημιουργηθεί για κάθε κτίριο, η οποία θα απεικονίζει την σημερινή εικόνα που φέρει και τους διάφορους παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη για την τελική αξιολόγηση του.

Η σημασία της νέας κίνησης

Η νέα είδηση για το Βαρώσι δόθηκε στην δημοσιότητα εν μέσω πανδημίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η τ/κ κοινότητα από πολλές απόψεις. 

Στην τ/κ πλευρά η όλη εξέλιξη εκλαμβάνεται ως μια προσπάθεια να δείξει η «κυβέρνηση» ότι επιμένει στα σχέδια της για την κλειστή πόλη παρά τις νέες δυσκολίες και τα εμπόδια που προκύπτουν στην μετακορωνοϊκή εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X