ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στεφάνου για Παμπορίδη - Δεν έχουμε συζητήσει κανένα όνομα στο ΑΚΕΛ

Όσα δήλωσε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Κανένα όνομα για τις προεδρικές εκλογές δεν έχει συζητηθεί στο ΑΚΕΛ γιατί «δεν βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι θα επιχειρηθεί διάλογος με το ΔΗΚΟ και στη συνέχεια με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, σε δηλώσεις του από τα κουμανταροχώρια, ο κ.Στεφάνου είπε πως «σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο ΑΚΕΛ, δεν υπάρχει τίποτα το νεότερο από αυτά που λέγαμε όλο αυτό το διάστημα. Έχουμε αποφασίσει, στο επίπεδο της Κεντρικής Επιτροπής, ένα πολιτικό πλαίσιο, βάσει του οποίου θα κινηθούμε σε δύο επίπεδα».

Πρώτον, συνέχισε, «θα κάνουμε τις επαφές μας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθώντας μέσα από τη συζήτηση να δούμε ποιες προοπτικές υπάρχουν για να έχουμε μια συνεργασία και για δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να τερματίσουμε τη διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ και να προωθήσουμε μία κυβέρνηση που θα φέρει προοδευτική αλλαγή στον τόπο» και δεύτερο «θα κατέβουμε κάτω στην κομματική βάση, στους φίλους του κόμματος, στις Νέες Δυνάμεις για να συζητήσουμε αυτό το πολιτικό πλαίσιο και για το τι θα κάνουμε».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι έχει αποκλειστεί από το ΑΚΕΛ, λόγω αντιδράσεων στελεχών, η υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, ο ΓΓ του κόμματος ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε συζητήσει κανένα όνομα και δεν έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία».

Όπως είπε, το κόμμα βρίσκεται «σε μια άλλη φάση» και πρόσθεσε ότι «θα έρθουμε και στη φάση των ονομάτων, απλά δεν βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση».

Υπογράμμισε ακόμη ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, έχουν αποκλειστεί οι υποψηφιότητες που «διαφημίζουν κιόλας τον εαυτό τους, ως συνεχιστές της πολιτικής αυτής της Κυβέρνησης που θέλουμε να αλλάξουμε».

«Ο ένας είναι ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου που έτσι κι αλλιώς έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητα του και ο άλλος είναι ένας εν δυνάμει υποψήφιος που λέει ότι ενδιαφέρεται και την ίδια ώρα ανταγωνίζεται τον κύριο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε σχέση με το πόσο συνεχιστής θα είναι της παρούσας κυβέρνησης αυτού του τόπου. Συνεπώς, δεν συζητούμε τον κ. (Νίκο) Χριστοδουλίδη», συμπλήρωσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι το κόμμα επιθυμεί να μπει σε διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κατά προτεραιότητα «σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, θα επιχειρήσουμε να μπούμε σε έναν διάλογο με το ΔΗΚΟ, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, μετά το ΑΚΕΛ. «Ήδη είχαμε κάποιες προκαταρκτικές συναντήσεις με τον κ. Παπαδόπουλο αλλά στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με όλα τα κόμματα», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως το ΑΚΕΛ θα συζητήσει με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ σε παρατήρηση κατά πόσο αυτό ισχύει και για το ΕΛΑΜ, δήλωσε ότι «το ΕΛΑΜ είναι της οικογένειας της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ. Δεν συζητούμε με το ΕΛΑΜ».

Ο Στέφανος Στεφάνου υπέδειξε, ακόμη, ότι για να αρχίσει διάλογος χρειάζεται να υπάρχουν οι ανάλογες αποφάσεις από τα κόμματα και σημείωσε ότι «δεν μπορεί αυτή η ιστορία να πάει μακριά, διότι ήδη ξεκίνησε πρόωρα - εξαιτίας της ενδοσυναγερμικής σύγκρουσης - αυτή η συζήτηση».

«Το ΑΚΕΛ έχει τις διαδικασίες του, οι οποίες προβλέπουν, πέραν από τη συζήτηση με την κομματική βάση, τις Νέες Δυνάμεις και τους φίλους του κόμματος, να επανέλθουμε πίσω στην Κεντρική Επιτροπή, όπου θα κάνουμε αξιολόγηση αυτού του διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχει το τι και το πώς προσεγγίζει το ζήτημα, αλλά και ποιές προτεραιότητες βάζει η κομματική βάση», ανέφερε.

Θα συζητήσουμε ξανά, συνέχισε, και θα καταλήξουμε για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων όπως προνοεί το καταστατικό του κόμματος σε ένα Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, όπου εκεί θα παρθούν οριστικές αποφάσεις σε μία πολύ δημοκρατική διαδικασία.

Είπε επίσης, ότι η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη, όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες «διότι δεν είναι όλα στο δικό μας χέρι» και τόνισε ότι «θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε όταν κάνουμε τις επαφές μας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δούμε ποιες προοπτικές υπάρχουν για την όποια συνεργασία».

Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ έγιναν στο πλαίσιο σύσκεψης στα κουμανταροχώρια, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θέματα προώθησης του παραδοσιακού κυπριακού κρασιού.

Ο κ.Στεφάνου ανέφερε ότι «για την παραγωγή και την προώθηση αυτού του προϊόντος χρειάζεται να υπάρχει μια συνολική πολιτική, που δυστυχώς δεν υπάρχει».

«Έχουμε έναν θησαυρό και δεν τον προωθούμε για το καλό της Κύπρου μας», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι ορεινές περιοχές.

Ήδη, υπέδειξε, στο πλαίσιο προηγούμενης περιοδείας, το ΑΚΕΛ απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα στεγαστικά σχέδια και το πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν αυτά σχέδια για να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες ανάγκες και προβλήματα.

Το ΑΚΕΛ, τόνισε, θα συνεχίσει να αποστέλλει επιστολές και να προβαίνει σε διαβήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες «και εκεί που χρειάζεται πάμε με αυτεπάγγελτα ζητήματα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ εκεί όπου μπορούμε και έχουμε το δικαίωμα, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις νόμου».

«Με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργήσουμε και τώρα γιατί στόχος μας είναι αυτές οι επισκέψεις να έχουν αποτέλεσμα και αυτό το αποτέλεσμα να μεταφράζεται σε θετικό πρόσημο για τις κοινότητες και τους κάτοικους των ορεινών περιοχών», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ.Στεφάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση