ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Τα Ημερολόγια της Σερίζ» των Joris Chamblain και Aurelie Neyret

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη από τη Read Library

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ανδρονίκης Λασηθιωτάκη

JORIS CHAMBLAIN, AURELIE NEYRET
«Τα Ημερολόγια της Σερίζ»
Graphic novel
εκδ. Μικρός Ήρως, σελ. 84

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν... Όταν ήμουν μικρή, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι εάν μια μέρα είχα ένα προσωπικό ημερολόγιο, θα ξεκίναγε κάπως έτσι. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν... εεε... εγώ, η Σερίζ! Είμαι έντεκα ετών και το όνειρό μου είναι να γίνω μυθιστοριογράφος. Το κόλπο που χρησιμοποιώ για να διηγούμαι ιστορίες είναι να παρατηρώ τους ανθρώπους, να φαντάζομαι τη ζωή τους, τα μυστικά τους...»

Η Σερίζ είναι ένα μικρό 11χρονο κορίτσι που ζει μόνο με τη μητέρα του. Ονειρεύεται να γίνει μυθιστοριογράφος. Το αγαπημένο της θέμα: τα άτομα και πιο συγκεκριμένα: οι ενήλικες. Της αρέσει να τους παρατηρεί και να ανακαλύπτει τα μυστικά τους. Η Σερίζ αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσα από τη συμπεριφορά των ενηλίκων. Αντιλαμβάνεται ότι το λεξιλόγιο είναι το καλύτερο όπλο στη ζωή των ανθρώπων. Το να διαβάζεις σημαίνει να ανακαλύπτεις, να ταξιδεύεις, αλλά και να μαθαίνουμε τη σημασία των λέξεων και κυρίως πώς να τις χρησιμοποιείς. Στον πρώτο αυτό τόμο η Σερίζ ηγείται της έρευνας μιας παρέας παιδιών που θέλουν να ανακαλύψουν την ταυτότητα ενός μυστηριώδους άνδρα που βλέπουν να βγαίνει από το δάσος κάθε Σαββατοκύριακο για να ζωγραφίσει έναν εγκαταλειμμένο ζωολογικό κήπο, προσπαθώντας να του ξαναδώσει ζωή.

Μέσα από υπέροχα σκίτσα και μια ιστορία που είναι ταυτόχρονα πυκνή, συγκινητική και μαγευτική. Αναδεικνύεται το υπέροχο αίσθημα του καθήκοντος, όπως τουλάχιστον τον αντιλαμβάνονται τα παιδιά.

Μέσα από τρυφερούς διαλόγους και εικόνες η μικρή Σερίζ παίρνει τα πρώτα μαθήματα ζωής. Η ζωή άλλωστε είναι ένας δρόμος πάνω στον οποίο κρατιόμαστε από το χέρι.

Το βιβλίο διανέμεται ψηφιακά, σε μορφή pdf, από την εφαρμογή Read Library.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.read-library.com/ για περισσότερα βιβλία.

lasithiotakisa@sppmedia.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Για να αντιληφθούμε τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στα του βιβλίου πρέπει να δούμε και πώς η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ