ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«ΔEΡΜΑ»:Σωματική Παράσταση & Εγκατάσταση

Από τη Στέγη Χορού Λευκωσίας σε συνεργασία με την María Auxiliadora Gálvez

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απευθύνεται σε περφόρμερς, χορευτές, χορογράφους, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές των πιο πάνω και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται για δημιουργικές τέχνες και αρχιτεκτονική.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος ECOLOGIES OF INTIMACY: BORDERS.

Το δέρμα μας είναι μια μεμβράνη ανταλλαγής, ένας τρόπος επαφής, αποτελεί όμως και τη γεωγραφική υπόσταση του ορίου που θέτουμε στον εαυτό μας σε πολλαπλές περιπτώσεις.

Πώς είναι να κατοικεί κανείς σε αυτό το όριο και να ανακαλύπτει το βάθος του;

Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που προτείνουμε για το ΔΕΡΜΑ αποτελείται από ένα δερμικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον στο οποίο διαφορετικές επιθηλιακές κλίμακες διαμορφώνουν ένα τεχνητό δέρμα αποτελούμενο από διάφορους δερμικούς αισθητήρες ανθρώπινων και μη ανθρώπινων οργανισμών.

Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε αυτό το περιβάλλον αποτελεί μέρος μιας συλλογής διαδραστικών εργαστηρίων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη (ΗΠΑ), το Αμβούργο (Γερμανία), τη Μαδρίτη και το Μπιλμπάο (Ισπανία).

Η δομή της εκδήλωσης ΔΕΡΜΑ θα αποτελείται από σωματικές εμπειρίες, σύντομες ομιλίες και προβολές. Μετά την εμπειρική διάδραση οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με την εγκατάσταση.

Η María Auxiliadora Gálvez είναι διδάκτωρ Αρχιτέκτονας, τοπιογράφος και επαγγελματίας της μεθόδου Feldenkrais. Είναι διευθύντρια της "Πλατφόρμας Σωματικής για την Αρχιτεκτονική και το Τοπίο" (PSAAP) με έδρα τη Μαδρίτη, Ισπανία.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Στέγη Χορού Λευκωσίας, στις 4 Δεκεμβρίου 2021, 17:00-19:30

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα ματ

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη, 1η Δεκέμβρη: dancehouselefkosia@gmail.com, 22780960

Για περισσότερες πληροφορίες: http://psaap.com/en/skin/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση