ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

Σε πέντε συναρπαστικές ενότητες χωρίζεται το πρόγραμμα

ΚΥΠΕ

Σε πέντε συναρπαστικές ενότητες χωρίζεται το πρόγραμμα της νέας σεζόν συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με την κάθε μία από αυτές να προβάλλει μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής αποστολής της ορχήστρας, προσφέροντας ταυτόχρονα μουσική για όλα τα γούστα.

Ο απερχόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Νικόλας Παπαγεωργίου, στο μήνυμά του για την έναρξη του προγράμματος συναυλιών για το 2021 - 2022 αποτίει φόρο τιμής στις υπεράνθρωπες, όπως αναφέρει, «προσπάθειες του προσωπικού της ορχήστρας, μουσικού και διοικητικού αυτή την περίοδο, μέσω των οποίων η μουσική στην Κύπρο συνέχισε να ηχεί, ενώ οι πλείστες χώρες της Ευρώπης είχαν σιγήσει».

Προσθέτει ότι παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς λόγω πανδημίας η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, συνέχισε την αποστολή της, προσφέροντας είτε ζωντανά είτε διαδικτυακά.

Ευελπιστώντας ότι από τη σεζόν 2021-22 θα επανέλθει η ομαλότητα, ο κ. Παπαγεωργίου με μεγάλη χαρά ανακοινώνει «ένα νέο κεφάλαιο όσον αφορά τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας».

Εξηγεί ότι «η νέα σεζόν συναυλιών χωρίζεται σε πέντε συναρπαστικές σειρές, με την κάθε μια να προβάλλει μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής αποστολής της ορχήστρας, προσφέροντας έτσι κάτι για όλα τα γούστα».

Συγκεκριμένα, με τη σειρά «Starlight» εγκαινιάζονται συνεργασίες της ορχήστρας με τα κορυφαία ονόματα της διεθνούς σκηνής, παρουσιάζοντας τα αθάνατα αριστουργήματα του ορχηστρικού ρεπερτορίου.

Ακολουθεί η σειρά «Premiere» η οποία παρουσιάζει γνωστό αλλά και πιο πειραματικό ρεπερτόριο, με την ορχήστρα να συνεργάζεται με καταξιωμένα αλλά και ανερχόμενα ξένα και ντόπια ονόματα τόσο στο σπίτι της, το Θέατρο Παλλάς, αλλά και σε περιοδεία στις πόλεις της Κύπρου.

Εγκαινιάζεται, επίσης, η σειρά συναυλιών «Events» στην οποία περιλαμβάνονται αυτόνομες παραγωγές και συμπαραγωγές πέραν του συμφωνικού ρεπερτορίου, ή κάθε μια με το δικό της χαρακτήρα, εντάσσοντας έτσι όπερα, μιούζικαλ και πολυτομεακές παραγωγές στη σεζόν μας.

Ακολουθεί η σειρά «Κυπροφωνία» η οποία φέρνει στο προσκήνιο την ντόπια δημιουργία και το τοπικό στοιχείο, με ποικίλους τρόπους, και προβάλλει την πολιτιστική και πολιτισμική εικόνα του νησιού.

Τέλος, το έργο κοινωνικής προσφοράς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου συνεχίζει και επεκτείνεται μέσω της σειράς «Orchestra 4 All».

Εδώ, η ορχήστρα, «μεταφέρεται από τις αίθουσες συναυλιών στους δρόμους, τα πάρκα και την καρδιά των κοινοτήτων του νησιού με δημιουργικά και καινοτομικά προγράμματα».

Ο απερχόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, δηλώνει περήφανος που του δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλει σε αυτό το σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της ορχήστρας».

«Είμαι πολύ αισιόδοξος όσον αφορά τη συνεχιζόμενη ανέλιξη και επιτυχία της στο προσεχές μέλλον», καταλήγει ο Νικόλας Παπαγεωργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση