ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Ολεάννα: Πονηρά παιχνίδια εξουσίας

Το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ ανεβαίνει στο θέατρο Wherehaus στη Λευκωσία

Newsroom K

Το θέατρο Wherehaus 612 παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, «Ολεάννα» σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρίου για επτά παραστάσεις, τον Δεκένβριο.  Στο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ ένας καθηγητής πανεπιστημίου και μία νεαρή φοιτήτρια εμπλέκονται σε έναν ιστό αντιπαράθεσης. Και οι δύο τους μοιάζουν παγιδευμένοι σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας και αναμετρώνται με σφοδρότητα στο ευαίσθητο πεδίο της εκπαίδευσης.

Το έργο

Ο επιτυχημένος καθηγητής - μέρος του συστήματος, που κατά τρόπο οξύμωρο αμφισβητεί - προτείνει στη φοιτήτριά του ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς εκείνη ανησυχεί ότι θα αποτύχει στις εξετάσεις. Εκείνη, δε, αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη κι από απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Μια συνήθης συμφωνία εξελίσσεται σε μια βίαιη λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά αντιπαράθεση. Κι οι δύο μαζί, έντρομοι και τρομοκράτες, φοβικοί κι εκφοβιστικοί, εκβιαστές κι εκβιαζόμενοι, μπλέκουν σε έναν ιστό της αράχνης που οι ίδιοι φιλοτέχνησαν με πολλή ασέβεια και χωρίς αιδώ.

Συντελεστές
Μετάφραση, διασκευή, Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρίου. Παίζουν οι Γεώργιος Ιωσήφ και Μαρία Πόβη
Σκηνικά Κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου
Σχεδιασμός αφίσας: Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Πληροφορίες:
Πρεμιέρα: Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.
Χώρος: Wherehaus 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομ. Παλλουρίωτισσας, Λευκωσία.
Κρατήσεις: 99 122552, 99 588103

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X