ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποσύρεται καλλυντικό προϊόν από την αγορά

Το προϊόν περιέχει το απαγορευμένο συστατικό sodium perborate

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη, ότι στην Ευρώπη έχει εντοπισθεί και αποσυρθεί το καλλυντικό προϊόν Hair dye Henna Vals Indian Henna For Hair Τύπος / Αρ. Μοντέλου: 3H Black Siyah , Barcode: 8698605680097 Αρ. Παρτίδας: 1171 (on the packaging).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω του ότι περιέχει το συστατικό sodium perborate το οποίο απελευθερώνει την ουσία Boron (16.8%), η οποία απαγορεύεται να περιέχεται σε καλλυντικά προϊόντα. Το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Καλλυντικά (EC) No 1223/2009.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι για το εν λόγω προϊόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής του. Για το λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν έχει στην κατοχή του το εν λόγω προϊόν να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που εντοπίσει το προϊόν αυτό, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22-608606 και 22-608663.

Η φωτογραφία του απαγορευμένου καλλυντικού

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση