ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΜΑ: Εξετάζει το εμβόλιο Imvanex έναντι της ευλογιάς των πιθήκων

Όλες οι πληροφορίες

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του EMA (CHMP) ξεκίνησε την ανασκόπηση δεδομένων με σκοπό να επεκτείνει τη χρήση του εμβολίου κατά της ευλογιάς, Imvanex, ώστε να συμπεριληφθεί η προστασία των ανθρώπων από τη νόσο της ευλογιάς των πιθήκων.

Επί του παρόντος, το εμβόλιο Imvanex είναι αδειοδοτημένο στην ΕΕ για την πρόληψη της ευλογιάς σε ενήλικες. Περιέχει μια ζωντανή τροποποιημένη μορφή του ιού της δαμαλίτιδας που ονομάζεται «vaccinia Ankara», που σχετίζεται με τον ιό της ευλογιάς. Θεωρείται επίσης πιθανό εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων λόγω της ομοιότητας του ιού της ευλογιάς των πιθήκων και του ιού της ευλογιάς.

Η απόφαση για την έναρξη αυτής της ανασκόπησης βασίστηκε σε αποτελέσματα εργαστηριακών μελετών (μη κλινικά δεδομένα) που υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων που στοχεύουν τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη νόσο.

Οι προμήθειες του Imvanex είναι επί του παρόντος πολύ περιορισμένες στην ΕΕ. Το Imvanex διατίθεται με την εμπορική ονομασία Jynneos στην αγορά των ΗΠΑ όπου και είναι αδειοδοτημένο για την πρόληψη τόσο της ευλογιάς των πιθήκων όσο και της ευλογιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Τι άλλο δεν πρέπει να τρώμε

Τι άλλο δεν πρέπει να τρώμε

Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι, καθίστε τώρα αναπαυτικά: μετά από τα χταπόδια ήρθε η ώρα να σας μιλήσω και για τα άλλα πράγματα ...
 |  ΥΓΕΙΑ