ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερωτήματα για τις δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca

Το Reuters απέσπασε, την επιστολή που εστάλη στους εθελοντές η οποία αναγνωρίζει ότι χορηγήθηκε η μισή δόση, αλλά δεν αναφέρει ότι επρόκειτο για σφάλμα

Kathimerini.gr

Ερωτήματα ως προς το αν οι κλινικές έρευνες για το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca τήρησαν την ιατρική δεοντολογία, που επιβάλλει την ενημέρωση όσων μετέχουν στις κλινικές δοκιμές, εγείρονται με αφορμή τη διαχείριση σφάλματος δοσολογίας.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο χορηγήθηκε κατά λάθος μισή δόση σε κάποιους από τους εθελοντές, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για σφάλμα αλλά τους ειπώθηκε ότι έτσι είχε σχεδιαστεί η δοκιμή. Εν συνεχεία, οι ίδιοι εθελοντές έλαβαν πλήρη δόση, ώστε να συμπληρωθεί η ανοσία τους.

Το λάθος ήρθε στην επιφάνεια στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ τώρα το πρακτορείο Reuters απέσπασε, με βάση τη νομοθεσία περί διαφάνειας στα δημόσια έγγραφα, την επιστολή που εστάλη στους εθελοντές η οποία αναγνωρίζει ότι χορηγήθηκε η μισή δόση, αλλά δεν αναφέρει ότι επρόκειτο για σφάλμα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το συμβάν έθεσε σε κίνδυνο κάποιον από τους συμμετέχοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση