ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κορωνοϊός: Αίτημα έγκρισης θα καταθέσει το πρώτο πειραματικό χάπι

Μειώνει δραστικά νοσηλείες και θανάτους

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η φαρμακευτική εταιρία Merck ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της χάπι κατά του κορωνοϊού, μειώνει κατά 50% τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ανθρώπους που έλαβαν το φάρμακο πέντε ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Η εταιρία σκοπεύει άμεσα να καταθέσει αίτημα έγκρισης του φαρμάκου molnupiravir στις υγειονομικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ και παγκοσμίως να εγκρίνουν τη χρήση του.

Όπως αναφέρει το Associated Press, εάν εγκριθεί, το χάπι της Marc θα είναι το πρώτο που θα κυκλοφορήσει ως θεραπεία για τον κορωνοϊό και δυνητικά μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πρόοδο στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας. Όλες οι θεραπείες κορωνοϊού που τώρα εφαρμόζονται στις ΗΠΑ, χορηγούνται ενδοφλέβια ή με ένεση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ίδια την εταιρία Merck και δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από αρμόδιες υπηρεσίες.

Ανεξάρτητη ομάδα υγειονομικών εμπειρογνωμόνων που παρακολούθησε την κλινική δοκιμή, εκτίμησε πάντως ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματά της είναι τόσο ισχυρά ώστε οι δοκιμές μπορούν να σταματήσουν.

Σύμφωνα με την Merck και την Ridgeback Biotherapeutics, για τους ασθενείς που έλαβαν τη θεραπεία μέσα σε πέντε ημέρες από τα πρώτα συμπτώματα της Covid, οι νοσηλείες και οι θάνατοι ήταν περίπου μισοί σε σχέση με τις νοσηλείες και τους θανάτους των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo).

Η δοκιμή έγινε σε 775 ενηλίκους με ήπια έως μέτρια συμπτώματα κορωνοϊού και ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση εξαιτίας προβλημάτων υγείας όπως είναι η παχυσαρκία, ο διαβήτης και τα καρδιακά νοσήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση