ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κορωνοϊός: Ασφαλές το εμβόλιο της Moderna σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών

Το επόμενο βήμα της Moderna είναι να υποβάλλει τα στοιχεία της μελέτης στις υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και άλλων περιοχών σύντομα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η Moderna, το εμβόλιό της δημιουργεί ισχυρή ανοσοποιητική αντίδραση και γενικότερα το αποδέχεται ο οργανισμός των παιδιών ηλικίας έξι με έντεκα χρονών, με βάση τα ενδιάμεσα στοιχεία μελέτης που διενήργησε για να καταλήξει στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το επόμενο βήμα της Moderna είναι να υποβάλλει τα στοιχεία της μελέτης στις υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και άλλων περιοχών σύντομα. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο δόσεις 50 μικρογραμμαρίων του εμβολίου -το ήμισυ της δόσης που χορηγείται στους ενήλικες- δημιουργούν αντισώματα κατά του κορωνοϊού στα παιδιά. Τα 50 μικρογραμμάρια χορηγούνται επίσης και ως ενισχυτική δόση.

Η πλειοψηφία των παρενεργειών ήταν μέτριες ή ήπιες, ενώ τα πιο κοινά συμπτώματα ήταν κόπωση, πονοκέφαλος, πυρετός και πόνος από την ένεση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση