ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι οδηγίες του ΕΜΑ: Πώς θα χορηγείται το χάπι της Merck

Ως θεραπεία της COVID-19

Kathimerini.gr

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε οδηγίες για τη χρήση του χαπιού της Μερκ (που θα κυλοφορεί υπό την εμπορική ονομασία Lagevrio) ως θεραπεία της COVID-19.

Βάσει αυτών, το χάπι της Merck θα πρέπει να χορηγείται δύο φορές την ημέρα για διάστημα πέντε ημερών.

Το χάπι θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενηλίκων πασχόντων από COVID-19 που δεν χρειάζονται στήριξη οξυγόνου και που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσηση.

Το χάπι δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς και σε γυναίκες που ενδεχομένως καταστούν έγκυες και δεν χρησιμοποιούν αποτελεσματική αντισύλληψη.

Επομένως, οι γυναίκες που ενδέχεται να καταστούν έγκυες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποτελεσματική κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για τέσσερις ημέρες μετά την τελευταία δόση του Lagevrio.

O EMA γνωστοποίησε επίσης ότι ο θηλασμός θα πρέπει να διακόπτεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας με το συγκεκριμένο χάπι και για τέσσερις ημέρες μετά τη θεραπεία.

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι οι οδηγίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν τις οδηγίες που θα δώσουν τα εθνικά κράτη προ της αδειοδότησης για εμπορική χρήση.

Ο ΕΜΑ, τέλος, συνιστά το Lagevrio να χορηγείται όσο τον δυνατόν συντομότερα μετά τη διάγνωση της COVID-19 και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση