ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Pfizer: Ενδιαφέρον να προμηθεύσει με εμβόλια τον COVAX

Ο μηχανισμός έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση και των φτωχότερων χωρών στα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊο

Newsroom Κ, Αθήνα

H Pfizer και η BioNTech έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να προμηθεύσουν με δόσεις του εμβολίου τους κατά της Covid-19 τον μηχανισμό COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο μηχανισμός έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση και των φτωχότερων χωρών στα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό.

Την ανακοίνωση έκανε η Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και τις Ανοσοποιήσεις (GAVI). Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, η Gavi και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates είχαν ήδη ανακοινώσει συνεργασία με το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας (SII), τον μεγαλύτερο παγκοσμίως παρασκευαστή σε όγκο εμβολίων, για την παράδοση 100 εκατομμυρίων δόσεων στο COVAX.

Η GAVI σημείωσε ακόμη ότι συνεχίζει να είναι σε διαπραγματεύσεις με μία σειρά πιθανών παρασκευαστών εμβολίων για την Covid-19 προκειμένου να εξασφαλιστεί η δίκαιη και ισότιμη διανομή των δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο, που αναπτύσσεται από την αμερικανική Pfizer σε συνεργασία με την γερμανική BioNTech έδειξε αποτελεσματικότητα άνω του 90% σε ευρείας κλίμακας κλινική μελέτη. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo) επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση και 28 ημέρες μετά την πρώτη.

Η Ε.Ε. έχει καταλήξει σε συμφωνία για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/ BionTech με οψιόν για αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων.

Ακόμη 46 υποψήφια εμβόλια για την Covid-19 δοκιμάζονται σε ανθρώπους ανά τον πλανήτη. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι κλινικές μελέτες των Moderna, AstraZeneca/ Πανεπιστημίου Οξφόρδης, Johnson & Johnson, CureVac. Η Ρωσία έχει ήδη εμβολιάσει εθελοντές με το SputnikV, το οποίο υποστηρίζει ότι είναι 92% αποτελεσματικό, ενώ έχει ακόμη δύο εμβόλια στα σκαριά. Εταιρείες και οργανισμοί της Κίνας είναι επίσης δυναμικά στην κούρσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση