ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στ. Κυριακίδου: Εκκίνηση των εργασιών για το ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο

«Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε τους εργαζομένους μας από την έκθεση σε επικίνδυνες ουσίες στο χώρο εργασίας», σημείωσε η Κύπρια Επίτροπος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κομισιόν προχώρησε σήμερα σε αναθεώρηση των ορίων για την έκθεση εργαζομένων στις ουσίες ακρυλονιτρίλιο, ενώσεις νικελίου και βενζόλιο. Πρόκειται για την 4η αναθεώρηση της λίστας για τις καρκινογόνες και τα μεταλλαξιογόνες ουσίες η οποια ενημερώνεται τακτικά σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία και τεχνικά δεδομένα. Τρεις προηγούμενες ενημερώσεις αφορούσαν την έκθεση των εργαζομένων σε 26 χημικές ουσίες.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι: «η μείωση της ταλαιπωρίας που προκαλείται από τον καρκίνο αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και για να γίνει αυτό, η πρόληψη είναι βασική. Σήμερα, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε τους εργαζομένους μας από την έκθεση σε επικίνδυνες ουσίες στο χώρο εργασίας και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας στο πλαίσιο του επερχόμενου ευρωπαϊκού σχεδίου για τον καρκίνο. Με το Σχέδιο, θα στοχεύσουμε στην αντιμετώπιση των κύριων παραγόντων κινδύνου καρκίνου για όλους, αλλά και για να καθοδηγήσουμε τους ασθενείς σε κάθε βήμα του ταξιδιού τους και να συμβάλουμε στη βελτίωση της ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτή την ασθένεια».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, κάθε χρόνο, περίπου 120.000 περιστατικά καρκίνου που σχετίζονται με την εργασία εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες στην εργασία στην ΕΕ, με αποτέλεσμα περίπου 80.000 θανάτους ετησίως.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ένα ευρύ φάσμα τομέων θα επωφεληθούν από βελτιωμένη προστασία χάρη στους νέους κανόνες. Η σημερινή πρόταση είναι η πρώτη πρωτοβουλία της δέσμευσης της Κομισιόν για την καταπολέμηση του καρκίνου στο πλαίσιο του επερχόμενου ευρωπαϊκού σχεδίου για τον ήττα του καρκίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση