ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο μικροσκόπιο του ΠΟΥ το Sputnik-V

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να εξετάσει πληροφορίες ότι εφαρμόστηκαν ορθές πρακτικές κατά την παρασκευή του προκειμένου να το αξιολογήσει, είπε η Μαριάντζελα Σιμάο

ΠΗΓΗ: Reuters

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να εξετάσει κλινικά δεδομένα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της COVID-19, καθώς και πληροφορίες ότι εφαρμόστηκαν ορθές πρακτικές κατά την παρασκευή του προκειμένου να το αξιολογήσει, δήλωσε σήμερα η βοηθός γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Μαριάντζελα Σιμάο.

Το Sputnik-V παρουσιάζει αποτελεσματικότητα άνω του 90%, όπως δήλωσε αυτό τον μήνα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Υγείας, επικαλούμενος στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από εμβολιασμούς στο ευρώ κοινό παρά από εν εξελίξει δοκιμές. Πιο συγκεκριμένα, έγιναν δοκιμές επί 18.794 ατόμων που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου, οι οποίες έδειξαν ότι το Sputnik-V ήταν αποτελεσματικό κατά 91,4% την 28η ημέρα και πάνω από 95% την 42η από την εξέταση.

Ακόμη, όπως διευκρινίστηκε προ ολίγων ημερών από τη Μόσχα, το κόστος του εμβολίου θα ανέρχεται σε λιγότερο από 20 δολάρια κατ΄άτομο για τις διεθνείς αγορές, με την κάθε δόση να έχει κόστος λιγότερο των 10 δολαρίων, ενώ για τους Ρώσους πολίτες θα είναι δωρεάν.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, περισσότερες από 50 χώρες έχουν ήδη παραγγείλει το εμβόλιο από τη Ρωσία, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στις αρχές του 2021, ενώ τα αποθέματα για την διεθνή αγορά θα παραχθούν σε Ινδία, Βραζιλία, Κίνα, Νότια Κορέα και άλλα κράτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση