ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα ΤΑΕΠ του ΟΚΥπΥ στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών

Δελτίο Τύπου

Tα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) αποτελούν ανεξάρτητους, ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους του κάθε Νοσοκομείου, οι οποίοι στελεχώνονται με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ειδικά εκπαιδευμένο για την αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν άμεσης φροντίδας υγείας και θεραπευτικών παρεμβάσεων εντός λίγων λεπτών.

Στελεχωμένα με έμπειρους ιατρούς

Το κάθε ΤΑΕΠ στελεχώνεται από Ιατρούς Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Γενικής Χειρουργικής και Ορθοπεδικής, με εμπειρία και γνώση στην αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων ασθενών, πολυτραυματιών και παιδιών. Τα ΤΑΕΠ του ΟΚΥπΥ τυγχάνουν της υποστήριξης όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, από ειδικούς και ειδικευόμενους γιατρούς, όλο το 24ωρο με άμεση ανταπόκριση όπου και όταν ζητηθεί η συνδρομή τους από το ΤΑΕΠ.

Επείγουσα φροντίδα

Τα ΤΑΕΠ παρέχουν επείγουσα Ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα που χρήζουν επείγουσας Ιατρικής περίθαλψης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο. Διαθέτουν Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, για ολιγόωρη παραμονή ασθενών, για θεραπεία ή διερεύνηση μέχρι την απόφαση για εισαγωγή του ασθενή στο νοσοκομείο ή αποδέσμευση του. Τα Τμήματα αυτά είναι ικανά να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό τραυματιών σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, τρομοκρατικές ενέργειες, πανδημίες), σε άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασθενοφόρων.

Σύγχρονος εξοπλισμός

Τα ΤΑΕΠ στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ είναι άρτια οργανωμένα και διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και τον απαιτούμενο σύγχρονο εξοπλισμό για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων ασθενών, και το προσωπικό τους έχει την εμπειρογνωμοσύνη να διαχειρίζεται σωστά το κάθε περιστατικό. Κάθε ΤΑΕΠ διαθέτει μεταξύ άλλων καρδιογράφους, monitors, απινιδωτές, εξωτερικούς βηματοδότες, αναπνευστήρες, εξοπλισμό αυτόματων θωρακικών συμπιέσεων (LUCAS), οθόνες παρακολούθησης (MONITOR), εξοπλισμό για άμεσα εργαστηριακά αποτελέσματα ζωτικής σημασίας εξετάσεων όπως αέρια αίματος, τροπονίνη, D-Dimer, ηλεκτρολύτες, εξοπλισμό για επείγον υπέρηχο κοιλίας σε πολυτραυματία (FAST) και κινητό Εξοπλισμό για απλές ακτινογραφίες.

Συνεργασία με άλλα τμήματα

Όλα τα Τμήματα Απεικονιστικού Ελέγχου (Απλές Ακτινογραφίες, Τμήμα Υπερήχων, Αξονικός και Μαγνητικός Τομογράφος), όπως και του Κλινικού Εργαστηρίου (Αιματολογικό, Βιοχημικό) των Νοσοκομείων, καλύπτουν τις ανάγκες των ΤΑΕΠ, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου για την εκτέλεση όλων των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τον κάθε ασθενή. Στη διάθεση του ΤΑΕΠ βρίσκεται καθ’ όλο το 24ωρο και η Τράπεζα Αίματος των Νοσηλευτηρίων για άμεση εξυπηρέτηση πιθανών επειγουσών αναγκών σε αίμα.

Τα ΤΑΕΠ βρίσκονται στα 7 νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ σε όλες τις Επαρχίες, εξυπηρετώντας χωρίς διακρίσεις όλους τους πολίτες ανά το Παγκύπριο, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα για τα ΤΑΕΠ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η Agetis Supplements δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής και αναπτύσσει επιστημονικά σχεδιασμένα προϊόντα ...
 |  ΥΓΕΙΑ