ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Εφυγε» ξαφνικά από την ζωή η Γιάννα Λοϊζίδου

Μια από τις πιο αγαπημένες φωνές του κυπριακού ραδιοφώνου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η οικογένεια του Ράδιο Πρώτο και του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ έχασε σήμερα ένα πολύ αγαπημένο μέλος της. Η Γιάννα Λοϊζίδου, μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες φωνές του κυπριακού ραδιοφώνου, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μετά από οξύ καρδιακό επεισόδιο, το μεσημέρι της Δευτέρας, παραμονή Χριστουγέννων.

Η Γιάννα Λοϊζίδου ξεκίνησε να δουλεύει στο Ράδιο Πρώτο πριν από 22 χρόνια και παρέμεινε εκεί, στο γνώριμο ραδιοφωνικό στούντιο του Ράδιο Ράδιο Πρώτο στη Λεωφ. Αρχαγγέλου, μέχρι σήμερα.

Είχε σπουδάσει φιλόλογος, ωστόσο ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να διδάξει σε σχολείο. Όταν μάλιστα εγκρίθηκε η πρόσληψή της στην δημόσια εκπαίδευση, μετά από αρκετά χρόνια αναμονής στην επετηρίδα, η ίδια αρνήθηκε να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση και συνέχισε πιστή στον μεγάλο της έρωτα, το ραδιόφωνο.

Η εκπομπή της στο Ράδιο Πρώτο «Λίγη κουβέντα, λίγη μουσική» από την στιγμή που ξεκίνησε, έγινε γρήγορα δημοφιλής στους ακροατές και η ίδια η Γιάννα πολύ αγαπητή, ιδιαίτερα στο κοινό της επαρχίας. Το ποσοστό μάλιστα που συγκέντρωνε πριν από μερικά χρόνια στις δημοσκοπήσεις κάθε απόγευμα από τις 16.00 μέχρι τις 18.00 ακουμπούσε ακόμα και το 30% των ακροατών, ενώ κοινό μυστικό ήταν όταν τέλειωνε η εκπομπή της αφιέρωνε αρκετό προσωπικό χρόνο συνεχίζοντας την κουβέντα με τους ακροατές της «εκτός αέρα».

Από την εκπομπή της στο Ράδιο Πρώτο έχουν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού κάθε φορά που επισκέπτονταν την Κύπρο για συναυλίες, ενώ η ίδια έτρεφε μεγάλο θαυμασμό στον λαϊκό θρύλο Στέλιο Καζαντζίδη, από τον οποίο είχε καταφέρει να του αποσπάσει και μια πολύωρη ηχογραφημένη συνέντευξη, που είχε παίξει σε συνέχειες.

Η Γιάννα Λοϊζίδου γεννήθηκε το 1952 στην Αμμόχωστο από Κύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, η οποία έμελε να μάθει την απώλεια της κόρης της στην Ελλάδα όπου ζει μόνιμα, μετά από ενημέρωση των δυσάρεστων νέων από την διεύθυνση του Ράδιο Πρώτο.
   
Ο όμιλος των Ειδικών Εκδόσεων και η διεύθυνση της «Καθημερινής» εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους για τον πρόωρο χαμό της ραδιοφωνικής παραγωγού Γιάννας Λοϊζίδου 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ