ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θετική αρχή στη σεζόν για τον Αχιλλέως

8η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αριζόνα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η 8η θέση που πήρε τα ξημερώματα της Τρίτης (15/04) ο Γιώργος Αχιλλέως, σε σύνολο 69 σκοπευτών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα δεν τον αφήνει ικανοποιημένο. Όμως ο πρωταθλητής μας είχε μια πολύ καλή παρουσία στον διήμερο αγώνα και κρατάει τα θετικά για τη δύσκολη συνέχεια. Το 122/125 αποτελεί επίδοση παγκοσμίου επιπέδου, ικανό να δώσει μετάλλιο σε Ολυμπιάδα, ένα γεγονός που δίνει ψυχολογική ώθηση στον σκοπευτή μας.

Ο Αχιλλέως ανέκαμψε μετά το αναπάντεχο 23/25 στην τελευταία προσπάθεια της πρώτης μέρας (είχε ξεκινήσει με 25/25) και με 74/75 τη δεύτερη μέρα έφτασε μέχρι τη διαδικασία του shoot off για πρόκριση στον τελικό, όμως έμεινε τελικά στην 8η θέση.

«Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που πέτυχα στον αγώνα καθώς και από πλευράς απόδοσης που είχα. Όμως δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος από το γεγονός ότι έμεινα εκτός βάθρου, που ήταν ο στόχος μου», δήλωσε ο Γιώργος Αχιλλέως μετά τον πρώτο του φετινό διεθνή αγώνα.

Η επόμενη πρόκληση για τον Κύπριο σκοπευτή είναι το διήμερο 18-19 Μαΐου στο Αλμάτι του Καζακστάν με το 2ο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF.

Ο αγώνας
Η προσπάθεια του Αχιλλέως στις ΗΠΑ ξεκίνησε ιδανικά τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Κύπρου). Με 25/25 στην πρώτη προσπάθεια ανέβηκε στην κορυφή, όμως δύο χαμένοι δίσκοι στο δεύτερο 25άρι τον έριξε αρκετά πίσω με το τέλος της 1ης μέρας (48/50), αφού ο αγώνας ήταν υψηλού επιπέδου και πολλοί σκοπευτές μετρούσαν 50άρια και 49άρια.

Παρά το αναπάντεχο τέλος στην 1η μέρα, ο Αχιλλέως επανήλθε δριμύτερος στη 2η μέρα. Με δύο συνεχόμενα 25άρια ο Κύπριος σκοπευτής μπήκε για τα καλά στο δρόμο της πρόκρισης στην εξάδα του τελικού. Όμως ένας χαμένος δίσκος στο τρίτο και τελευταίο 25άρι της 2ης μέρας τον έφερε με 122/125 στην ισοβαθμία με άλλους τρεις αθλητές στην 6η θέση.

Στο shoot off απέναντι σε Τόρε Μπρόβολντ, Τόμι Τακάνεν και Βαλερί Σιόμιν που επίσης είχαν 122/125, ο Αχιλλέως τελικά δεν κατάφερε να τους αποκλείσει και περιορίστηκε στην 6η θέση.

Στον τελικό που ακολούθησε, ο Ιταλός Λουίτζι Λόντε πήρε το χρυσό μετάλλιο, ο Σουηδός Στεφάν Νίλσον το αργυρό και ο Αμερικανός Ντάστιν Πέρι το χάλκινο.

Δ.Τ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση