ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πούτιν: «Δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην Αν. Ουκρανία»

Χαρακτήρισε «εγκληματική πράξη» του Κιέβου την αποστολή στρατευμάτων στην περιοχή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΠΗΓΗ Euronews

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης για την ουκρανική κρίση ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας τηλεοπτικής συνέντευξης, όπου απαντάει σε απευθείας μετάδοση στα ερωτήματα των πολιτών, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «εγκληματική πράξη» του Κιέβου την αποστολή στρατευμάτων στην περιοχή.

Ζήτησε από την ουκρανική κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό και να προσφέρει εγγυήσεις για την προστασία του..

Παράλληλα, τόνισε ότι η τετραμερής διάσκεψη της Γενεύης είναι γεγονός «εξαιρετικής σημασίας».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, χαρακτήρισε «ανοησίες» τους ισχυρισμούς της Δύσης για ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στην ανατολική Ουκρανία. «Δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία. Δεν υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες, δεν υπάρχουν επιτελείς του στρατού. Υπάρχει μόνο ο τοπικός πληθυσμός. Λέω στους δυτικούς εταίρους μας, ότι δεν κρύβουν τα πρόσωπά τους. Αυτή είναι η πατρίδα τους και πρέπει να μιλήσουν με αυτούς», τόνισε ο ρώσος Πρόεδρος.

«Ρωσία και Ουκρανία μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους με αμοιβαία κατανόηση», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι οι δυο γειτονικές χώρες έχουν πολλά κοινά συμφέροντα.

Παράλληλα, ο ρωσος πρόεδρος παραδέχτηκε για πρώτη φορά τη δράση ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία με στόχο την προστασία των τοπικών δυνάμεων αυτοάμυνας.

«Η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να βρει μια φόρμουλα επίλυσης προβλημάτων χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει στη βια. Είναι ψευδαίσθηση ότι η χρήση βίας επιλύει όλα τα θέματα», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως θα επιταχύνει τη διαδικασία προσαρμογής του τραπεζικού συστήματος της Κριμαίας στο ρούβλι .Υποσχέθηκε μάλιστα ότι σε ένα μήνα θα δημιουργήσει το κατάλληλο δίκτυο για να άνοιγμα των απαιτούμενων τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος, υπεραμύνθηκε της υπηρεσίας ασφαλείας Μπερκούτ της Ουκρανίας, η οποία διαλύθηκε κατόπιν εντολής της νέας ηγεσίας του Κιέβου. «Η εντολή θα γυρίσει μπούμερανγκ γιατί δεν μπορείς να ταπεινώνεις πολεμιστές και να γονατίζεις μαχητές που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της χώρας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X