ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκαινιάστηκαν τα Γήπεδα Φούτσαλ του Δήμου Αγίου Δομετίου

Από τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή

ΚΥΠΕ

Έγινε την Τρίτη πραγματικότητα ένας οραματισμός της Σχολικής Εφορίας και του Δήμου Αγίου Δομετίου, με την τέλεση από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, των εγκαινίων γηπέδων φούτσαλ/ ποδοσφαίρου στους χώρους του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου, στη Λευκωσία. Τελώντας τα εγκαίνια, ο κ. Καδής ευχήθηκε όπως «το έργο αποτελέσει εφαλτήριο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της περιοχής».
 
Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι κομμάτων, αρκετοί δημότες και πολύ περισσότερα παιδιά, τα οποία και συμμετέχουν στις τοπικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, άρχισε με αγιασμό, τον οποίο τέλεσαν ιερείς των εκκλησιών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Παύλου και, μετά τις ομιλίες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν ποδοσφαιρικές συναντήσεις παλαιμάχων των τοπικών σωματείων ΕΝΑΔ, ΕΑΣ, Απόλλωνα και Μαυρομμάτη, καθώς και των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ΕΑΣ και Μαυρομμάτη.

“Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού”, δήλωσε ο κ. Καδής, “παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον και ευαρέσκεια τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, και, στην προκειμένη περίπτωση, τη δημιουργία τεσσάρων γηπέδων φούτσαλ, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους, τόσο από τις τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου όσο και από άλλους φορείς ή ιδιώτες”.

“Ένας Δήμος, που προάγει τον αθλητισμό και δίδει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κατάλληλης αθλητικής υποδομής, αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει ως μέριμνά του την ποιότητα ζωής των δημοτών του”, τόνισε ο κ. Καδής.

Αναφερόμενος στην “ευεργετική αξία του αθλητισμού και τον πολυσήμαντο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει”, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο αθλητισμός “προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις, τονώνει την αυτοπεποίθηση, δυναμώνει το σώμα και το μυαλό, καλλιεργεί τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα, διδάσκει την ευγενή άμιλλα και προκαλεί μιαν αισιόδοξη ενατένιση της ζωής, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι νέοι μας”.

“Πέρα όμως από το ότι η άθληση συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχοσωματικής υγείας”, είπε ο κ. Καδής, “μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας των νέων από τους πολλούς κινδύνους, όπως οι εξαρτησιογόνες ουσίες, η αντικοινωνική συμπεριφορά, η κοινωνική βία και η παραβατικότητα”.

“Κατά συνέπεια”, συνέχισε, “κοινός στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η παροχή στα παιδιά μας, στους νέους μας αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ευκαιρίες καθημερινής και συστηματικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό”.
Συγχαίροντας “όλους τους συντελεστές για την αποπεράτωση του έργου”, ο Υπουργός ανέφερε πως “το γήπεδο, το οποίο είναι ιδιοκτησία της Σχολικής Εφορίας Αγίου Δομετίου, είναι αποτέλεσμα, στο μεγαλύτερο μέρος, της συμβολής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού”.

“Μέσα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας σήμερα”, δήλωσε ο κ. Καδής, “έργα, όπως αυτό, είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν, για αυτό και εξαίρουμε ιδιαιτέρως την προσφορά του ΚΟΑ”.

“Σημαντική είναι και η συνεισφορά του Δήμου Αγίου Δομετίου, ο οποίος θα είναι ο διαχειριστής του έργου και θα μεριμνά για την καλύτερη αξιοποίησή του τόσο από τους τοπικούς όσο και από άλλους αθλητικούς φορείς”, είπε ο Υπουργός Παιδείας, δίδοντας επίσης συγχαρητήρια στη Σχολική Εφορεία Αγίου Δομετίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

“Το γήπεδο”, όπως είπε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου, Κώστας Πέτρου, “αποτελεί ένα στολίδι για το Δήμο μας, ένα χώρο άθλησης για όλους τους δημότες, καθώς οι σύγχρονες υποδομές συμβάλλουν στην αξία του αθλητισμού ως μέρους της ζωής μας και θέλουμε όλοι οι δημότες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, να αγκαλιάσουν αυτή την ενασχόληση, κυρίως για λόγους υγείας”.

Στη διαμόρφωση του γηπέδου, όπως είπε ο κ. Πέτρου, συνέβαλε και ο Δήμος Αγίου Δομετίου, με ποσοστό 20% επί της συνολικής δαπάνης που ανήλθε στις 100.000 ευρώ, συμπληρώνοντας έτσι την επιχορήγηση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, που κάλυψε το 80% των εξόδων , δηλαδή 70.000 ευρώ για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα σε τέσσερα γήπεδα και 10.000 ευρώ για την αγορά και τοποθέτηση εξοπλισμού.

“Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, να στηρίξει οικονομικώς την προσπάθεια του Δήμου Αγίου Δομετίου”, είπε σε ομιλία της η Πρόεδρος του  ΚΟΑ, Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, “αντανακλά τόσο στον αθλητικό όσο και στον κοινωνικό τομέα, αλλά γενικότερα στην κυβερνητική πολιτική, όπου η Πολιτεία, δια μέσου του ΚΟΑ, στηρίζει και χρηματοδοτεί τη δυναμική της ανάπτυξης του αθλητισμού μας, ιδιαιτέρως σε μία ακριτική περιοχή, όπως ο Άγιος Δομέτιος”.

“Ο ΚΟΑ δηλώνει, επίσης, με έμφαση”, είπε η κ. Χατζηστεφάνου – Παπαέλληνα, “ότι είναι έτοιμος να μετουσιώσει σε πράξη φιλόδοξα και μακρόπνοα προγράμματα ανάπτυξης ενός υγιούς και δημιουργικού αθλητισμού στον τόπο μας”.

Έχοντας την όλη διαχείριση του έργου, ο Δήμος ευελπιστεί ότι με τους ορθούς χειρισμούς θα επιτευχθεί η αθλητική ανάπτυξη της περιοχής και η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Αγίου Δομετίου.

“Πιστεύω ότι ο πανέμορφος αυτός αθλητικός χώρος”, δήλωσε ο κ. Πέτρου, “θα αποτελέσει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της νεολαίας του Αγίου Δομετίου και της ζωής των κατοίκων, καθώς στόχος είναι να καταστεί ο αθλητισμός τρόπος ζωής για όλους και κυρίως για τα νέα παιδιά, τα οποία περιορίζει η έλλειψη αθλητικών υποδομών και ελεύθερων χώρων, πολλές φορές, στο σπίτι, όπου κάνουν υπερβολική χρήση της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών υπολογιστών”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση