ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές από 8 έως 12 ετών

Η λειτουργία της Λεβέντειου Πινακοθήκης από τα τέλη Μαρτίου έφερε ένα άλλο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας με τους  Κύπριους να την αγκαλιάζουν από την πρώτη στιγμή.

Ένας από τους κυριότερους στόχους της Πινακοθήκης είναι να καταστεί κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας των Κυπρίων όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο εμπνευστής και ευεργέτης της Αναστάσιος Γ. Λεβέντης ο οποίος επιθυμούσε να φέρει σε επαφή τους συμπατριώτες τους με τις τρεις συλλογές και να τις βγάλει προς τα έξω.

Αναμφίβολα, μέσα από τις πρώτες της δραστηριότητες η Πινακοθήκη απέδειξε μέχρι σήμερα ότι μπορεί να καταστεί κομμάτι της ζωής μας και τα έχει καταφέρει. Ο διαδραστικός της χαρακτήρας όπως διαμορφώνεται τόσο με τις διαλέξεις της Τετάρτης όσο και με τις επιμέρους εκδηλώσεις, όπως εκείνη που παρακολουθήσαμε την Πρωτομαγιά αλλά και τις περιοδικές εκθέσεις που θα φιλοξενεί μας αποδεικνύουν ότι η Λεβέντειος Πινακοθήκη είναι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας μας.

Με γνώμονά της το παιδί, που εκπροσωπεί την μελλοντική γενιά της χώρας μας, η Πινακοθήκη διοργανώνει διαφορετικές εκδηλώσεις ώστε να αγκαλιάσει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον και των μικρών παιδιών.

Με τα παιδιά στην Ελλάδα
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8 έως 12 ετών που θα διαρκέσει από τις 7 μέχρι τις 18 Ιουλίου. Τα παιδιά που θα  συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα βιώσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από τον ξεχωριστό και πολύχρωμο κόσμο της ζωγραφικής.
Με το παιχνίδι, τη ζωγραφική, το παραμύθι και την ιστορία θα γνωρίσουν μνημεία και μέρη της Ελλάδας. Τα παιδιά θα έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να κάνουν κολάζ και να ζωγραφίσουν τον δικό τους πίνακα εμπνευσμένο από τα έργα της Πινακοθήκης.

Το πρόγραμμα προσφέρει πολύ χαμηλές τιμές με έκπτωση στις πολύτεκνες οικογένειες. Πρόκειται για μία πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά ώστε να έρθουν σε επαφή με τον εικαστικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πλούτο της ελληνικής τέχνης, ιστορίας και πολιτιστισμού στοιχεία που θα συμβάλουν στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα κάθε παιδιού. Η εμπειρία και γνωριμία της ελληνικής καλλιτεχνικής δράσης δια μέσου των αιώνων μέσα από ένα τέτοιο ταξίδι κοινωνικοποίησης διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών, της αυριανής γενιάς της χώρας μας.   

Για συμμετοχές και πληροφορίες για το πρόγραμμα τηλεφωνείτε στο 22668838

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ